''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Haziran 2015 Salı

Kore'den Uyarlayabilmişler mi Acaba? Senden Bana Kalan

Daha önceden ünlüüü Kore filmlerinden A Millionaire's First Love'ın Senden Bana Kalan ismiyle Türk versiyonun olacağını haber vermiştim. 

İzleyeli çok oldu, neden buraya yazmadım vallaha bilemiyorum =(

İzlemeden önce, orjinalini çok sevdiğim için beklentim oldukça büyüktü. Malum film bence bir efsane.



Çook çok benzer sahneler olduğu gibi, tamamen kurmaca sahneler de vardı ki bence bu çok normal. Zira bir senaryoyu o ülkenin kültürüne, yaşam şekline ne normlarına göre uyarlamayı çok doğru buluyorum.


Neslihan Atagül'ü daha önce hiç izlemediğim için, korkuyla yaklaştım ona. Resmen ağzım açık kaldı. Oyunculuğu o kadar güzeldi ki neredeyse orjinalini arkasında bıraktı diyebilirim. Çok şaşırdım çok beğendim.


Ekin Koç'u da daha önceden izlediğim ve beğendiğim için heyecanla bekledim. Onun için de malesef tam tersini söyleyeceğim. Beklentilerim az da olsa karşılıksız çıktı, gözüm her saniye Hyun Bin'i aradı. 

Bu Ekin Koç'tan mı kaynaklıdır Hyun Bin'i çok sevdiğim için midir bilemiyorum ^^ 

Filmin başındaki o serseri halleri çok yapmacık geldi, ayrıca gıcık olmaktan aşka geçen o duydu geçişini bana hiç ama hiç iyi veremedi.


Her şeye rağmen izlemeyin diyemem çünkü ben çok titizlikle izlediğim için benim yakaladıklarımı yakalamayabilirsiniz. Hele ki orjinalini daha izlemediyseniz mutlaka önce bunu izleyip sonra A Millionaire's First Love u izleyin. Daha objektif oursunuz eminim ki ^^


Malesef ilmin en kötü yerinden bahsetmek istiyorum. Her zaman koreli senaristlerin final yazmakla ilgili çok sorunlu olduklarında bahsetmişimdir. İlk defa gördüm ki bir türk finali daha kötü olsun!

Bir kere en sonunda ne oldu anlamadık, resmen göstermediler. O eve ne oldu, adam mirası aldı mı beş parasız mı kaldı, mirasa ne oldu, avukat cidden kötü bi adam mıymış gibi aklımda zibilyon soruyla, gözüm ekrana boş baka baka çıktım salondan.

Cıx! Sonu olmamış, o kadar ağladım boşa gitti^^

Ayrıca da kar geç yağdı... Anlayana...

2 yorum:

  1. Kore yapımını hala hatırlıyorum eline kına sürüşünü, kızın banyoda hıçkırıklara boğuluşunu, avukatın amacını, başrol erkeğimizn kızla alay edişini ama Türk yapımını hiç hatırlamıyorum derem yalan söylemiş olmam cidden hatırlamıyorum.Neslihan atagül benim için Türk yeni nesil oyuncuların devrimcilerindendir o naısl içten ağlayışdır çok beğeniyorum oyunculuğunu^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düşününce benim de aklımda pek kalmamış bak şimdi.
      ama bir hyun bin'in akıllardan çıkması mümkün mü?

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^