''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2015 Çarşamba

Operadaki Hayalet Müzikali


İzlemekten en en en çok keyif aldığım şey müzikallerdir. Hele de canlı performans olursa tadından yenmez!

Güzel ve Çirkin, Romeo ve Juliet ve Notre Dame'ın Kamburu müzikalleri de yakın geçmişte Zorlu'dan geldi geçti ama ben malesef gidemedim. Açıkça söyüyorum ki niletler çok ama çok pahalı ve hepsi birbirine yakın tarihlerde olduğundan hepsine gitmek imkansızdı.

Kısa zaman önce doğumgünüm vardı ve ailem bana alabileceği en güzel hediyeyi, bu müzikale önlerden bir bileti aldı, hem de Türkiye'deki ilk performansa!

Mutluluğumu anlatamam. Şimdi size müzikalin en sevdiğim ve efsane şarkısını koyuyorum, onu dinlerken okumaya devam edin lütfen ^^


Bu videoda filmden alıntı. En sevdiğim filmlerden birisi ve bu sahnenin canlı olarak filmden daha etkileyici bir şekilde aktarılabileceğini söyleseler inanmazdım. Ama müzikal gerçekten daha etkileyiciydi. 

Sahne dekorları, atmosfer inanılmazdı! Ekibin 25 tırla Türkiye'ye gelmesine başta anlam verememişken dekorları görünce 25 tır az bile geldi.


Oyunda sanki bir filmmişçesine durmadan dekor ve sahne değişti. Hız inanılmaz, dekorlar gerçek ötesiydi. Burda sanki sahnede gerçekten ilerleyen bir tekne var gibiydi.

Her sahneyi ayrı ayrı anlatmak isterdim ama postlar yaz yaz bitmez =) Bu tekneyle opera hayaletinin evine gittikleri an ve oyunun açılışında avizenin düştüğü anlar gerçekten kalbimi küt küt attırdı. 


Sahneye bakar mısınız arkadaşlar!  O kolonlar, yukardaki melek figürleri falan tamamen gerçek ve inanılmaz! Oyunun bir sahnesine o yukarıdaki melek kabartması aşağı iniyor ve tepesinden opera hayaleti dekorun içinden çıkarak şarkısını söylüyor. Prodüksiyon inanılmaz!


Offf anlatmakla bitiremeyeceğim belli! Biraz da oyunculardan bahsedeyim. Sesler!!! Aman Allahım o sesler! Başrolden en ufak yan role kadar herkesin inanılmaz sesi vardı ama ben özellikle opera hayaletinin sesinden bahsetmek istiyorum. İstediği zaman kudretli, korkutucu ve kükreyen ; istediği zaman ise yumuşak, duygusal ve hatta ağlamaklı bir şekilde yüreklere dokunan bir sesle şarkı söyleyen inanılmaz bir usta!


Son olarak da mükemmel kostümlerden bahsetmeden olmaz. Herkes bir başka, herkes bir şahaneydi. Sahnede kime bakacağımı şaşırdım. Sadece başrolleri izlemek imkansızdı.


Kostümler gibi danslar da şahaneydi!


Oyundan çıktıktan sonra bir süre bizim dünyamıza adapte olamadım =) Hayal dünyasındaydım sanki =) Gerçekten tarif edilemez bir deneyimdi. Üzülerek söylüyorum ki biletler oldukça pahalı. Ama eğer ki bütçenizden yüklü bir miktar parayı kendinize ayırabileceğiniz bol bereketli bir dönem geçiriyorsanız o parayla alışveriş falan yapmayın mutlaka bu müzikale giderek değerlendirin derim ben =)

Hiç olmadı hemen şu an filmini açıp izleyin =) Özellikle en sevdiğim aktör olan Gerard Butler'ın oynadığı versiyonunu şiddetle tavsiye ederim =)

Kendinize iyi bakın, görüşürüz ^^

2 yorum:

  1. bir arkadaşım, canım Duygu'um, Londra'da görmeye gittiğini ve hayatı boyunca izlediği en güze gösteri olduğunu anlatmıştı daha 2 gün önce. tam da üzerine bu yazını okudum, görsel şölenmiş belli ki, neyse ki daha devam ediyor, hemen gidemeyeceğim gibi görünüyor çünkü:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşın çoook doğru söylemiş =) benim de izlediğim en mükemmel gösteriydi gerçekten. sanırım 17 mayısa kadar devam ediyor ve hemen her gün sahne var. inşallah bir fırsat bulup gidersin =)

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^