''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Aralık 2019 Pazar

2019'un En İyi Kore Renkli Kozmetik Ürünleri

Daha önce demiştim ki "Cilt bakımında Kore ürünlerine para veriyorum ama makyaj malzemesi almam çünkü pahalı. Ben de çok çeşitli ürünler kullanmıyorum zaten. Watsons, Gratis gibi bir mağazadan uygun fiyatlı bir farı, ruju da pekala alıp kullanabilirim." O zaman doğru demiştim gerçekten de. Ama sonra işler değişti. Her şey çok pahalılandı. Ülkemizde Kore ürünleri satan internet siteleri kuruldu, Kore markaları şube açtı. Onlar da indirim yapar oldu, erişim kolaylaştı. "İki ürün benzer fiyatlara gelirken neden daha kaliteli olduğunu bildiğim Kore ürünlerini almayayım ki?" diye düşündüm.

Doğru düşünmüşüm. Aferin bana!

Bir de ikinci el sitelerini kullanmaya başladım. Orada birileri almış denemiş beğenmemiş hatta hiç ambalajını bile açmamış bir sürü ürünü satış fiyatının 3'te 4'te bir fiyatına bulabildim. Ben de zaten anlatmıştım bir yazımda artık çevreci yaşamaya, çevreyi koruyup az tüketmeye ve seri üretimi desteklememeye çalıştığımı. Yeni üretilen bir ürünü almayıp ikinci el ürünle seri üretimin bir parçası olmamak da çok işime geldi. Ben de bu yola baş koydum hahaha^^

Uzuuun bir liste çıkaramasam da birkaç üründen bahsedebilirim size. 

1) MISSHA COLORING MULTI STICK 
 

Bende bu ürünün 3 rengi var. Sweet Mocha, Rosy Angel ve Orange Cookie. Alıp alabileceğiniz en çok amaçlı, yüzün her yerine kullanılabilecek, verdiğiniz parayı 100 kere çıkarabilecek ürün. Sweet Mocha ile yüzüme hafif gölgelendirme yapıyorum. Diğer ikisini de artık aklınıza neresi gelirse allıktır, krem fardır, dudak renklendirmesidir her yerde kullanıyorum. Elimde olsa her rengini alırım ama şu anda gözüm aydınlatıcısında açıkçası^^

2) A'PIEU BONDING BALM CONCEALER


Çok samimi söylüyorum hayatımda kullandığım en güzel kapatıcı. Yüzüme hiçbir şey kullanmadan sırf bunu kullandığım günlerde bile hep iltifat alıyorum çok aydınlık ve canlı göründüğüme dair. Bendeki en açık rengi, sadece göz altıma kullanıyorum ve mükemmel kapatıyor. Ammaaaaa bence siz almayın öyle kolay kolay. Her gülün bir dikeni vardır ya, bu ürünün de kullanımı çok zor. Hatta 'Kullanamadım, çok katı, dağılmıyor' vb vb çok yorum okudum her yerde. Haklılar da. Doğru kullanmazsanız bir azap. Öncelikle göz altlarını çok güzel nemlendirmek gerekiyor. Sonra ürüne parmağınızı sürerek almayacaksınız asla. Sanki parmak izi basıyor gibi sadece dokundurup basma hareketiyle alacaksınız. Neden bilmiyorum ama çok çok çok önemli bir ayrıntı bu. Zaten çok katı olan ürüne parmağınızı sürerseniz parmak çizgilerinin arasına dolup krem gibi göz altında iğrenç dağılmayan bir kıvam alıyor. Sonra yine göz altına parmağınızı asla sürüp kaydırmadan sadece dokundurup çektiğiniz pıt-pıt hareketlerle yedirip yayacaksınız. Sabredip o kapatıcı dağılana kadar pıt pıt yaparsanız gerçekten mükemmel bir sonuç çıkıyor. Sabretmeyip bir kere bile olsa krem sürer gibi parmağınızı sürterseniz göz altınıza, gelin cenaze namazına. Var olduğunu bile bilmediğiniz çizgiler çıkıyor ortaya. O yüzden dediğim gibi, benim kullandığım en zor ama en mükemmel kapatıcı. İyi düşünüp öyle alın derim ben.

3) ETUDE HOUSE PRECIOUS MINERAL BB CREAM BLOOMING FIT

Evet KAZIK kadar oldum hala fondöten kullanmıyorum arkadaşlar. En incesi bile olsa fondöten sürünce yüzümde maske varmış ve makyaj malzemesiyle 3 kilo almış gibi hissediyorum. Cildim berbat olduğunda ve dünya haritasına döndüğünde bile en kapatıcı bb kremi kullandım ama yine de fondöten kullanmadım. Etude House da en sevdiğim marka olarak defalarca kayda girdiğine göre en sevdiğim bb kremin bu olmasına şaşırmamalı. Bu kremin pek çok çeşidi var: mat olanı, çok kapatıcı olanı falan felan. Benimki hafif parlak bitişli olan. Neden? Çünkü ben mat değil ışıl ışıl parlayan ciltleri seviyorum. Bence çok fresh ve genç gözüküyor. Kapatıcılığı da oldukça yüksek ayrıca. Bendeki en açık rengi, tam geliyor. Sanırım bu ürünün en kötü yanı renk skalasının çok kısıtlı olması. Koyu tenli, esmer falansanız bu üründe kendinize göre bulamayabilirsiniz... Gerçi ben buluyorum da ne oluyor alamıyorum ki istediğim zaman -_- Çabuk bitmesin diye başka ürünlerle dönüşümlü kullanıyorum. Umarım bitmez yada biterse yenisini alabilirim. Çünkü Etude House ürünlerini ülkemizde bulmak çoook zor -_-

4) IOPE DUAL LIP BLENDER

Evet suçluyum!!! Ben de Korelilerin dudağın içi koyu dışı açık renk ruj modasını çok seviyorum... Bence çok masum ve sevimli bir ifade katıyor yüze. Batıda dudağın dışını koyultup vamplaştırmak modayken doğuda tam tersi moda. Çok enteresan gerçekten. Böyle bir ruj almak aklımda yoktu aslında, elimdeki herhangi iki ruj ile onu yapabiliyordum. Ben turuncu ruj istiyordum sadece. Ve gümmm!! Karşıma bu güzellik çıktı, IOPE çift renkli ruj ve orange rengi. Birisi aynen şöyle yazmış satarken: hediye geldi ama hem rengini sevmedim hem de çift renkli ruj kullanmıyorum, sonra da 10 lira demiş. 10 LİRA!!! Şu an güncel fiyatı 20.49 dolar! Başka bir sözüm yok sayın yargıç. Rujun kalıbı bile bozulmamış, rengi bile test edilmemiş olarak ambalajıyla geldi bana. Çoooook seviyorum. En sevdiğim rujum diyebilirim. Sürdüğümde de hep iltifat alıyorum. IOPE çok üst sınıf pahalı bir marka ama bu size fikir olabilir. Bu tip iki tonlu rujlara bir şans verebilirsiniz bence.

5) A'PIEU HARUTATOO LIP TINT
Allaşkına neden 2 tane ruj koydun demeyin. Kore kozmetik konusunda o kadar inovatif bir ülke ki böyle enteresan ürünleri başka markalarda bulmak çok zor. Popüler bir ürün aslında, hani dudağınıza uyguluyorsunuz bekleyip kuruyunca da soyuyorsunuz ve altında kalıcı bir tint bırakıyor dudakta. Pazarda felan çok satıldı bunlardan 5 liraya, aman diyeyim uhu falandır onlar kanıp almayın. Çok enteresan bir ürün ve işin ilginci işe yarıyor. Özellikle böyle ruj tazelemek istemediğiniz zamanlarda, ruj görüntüsü değil de dudak rengi öyleymiş gibi görünsün istediğiniz doğal makyajlarınızda yada rujun bile aktığı sıcak yaz günlerinde bire bir! Ben makyaj yapmadığım yaz aylarında bir güneş kremi üzerinde göz altı kapatıcısı ve bu tintle tüm günümü geçirdim açıkçası. Bendeki CR01 tonu ve açık bir kırmızı. Dudaklarım kendinden kırmızı görünüyor ki benim dudaklarım dünyanın en renksiz ve ölü gibi gösteren dudakları emin olun ki. Üzerinde gün içinde lip balm da kullanabiliyorsunuz asla bozmuyor. Çok rahat ve kullanışlı bir ruj bence.


Eeee bu muydu Melly? Evet bu maalesef. Bikaç ürünüm daha var tabii Kore markalarından ama favorim dediklerimi yazıyorum buraya malum. Kat kat makyaj yapan birisi de değilim. Hafif, basit, kullanışlı ve doğal görünümlü makyajları seviyorum. O yüzden bu şimdilik yeter de artar bile^^  Ama beğenirseniz bakarsınız 2020 de far paletleri falan yazarım (yok da far paletim yani ucuza bulursam alıp deneyebilirim her an^^).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^