''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Aralık 2016 Cuma

2016'nın En İyi Kore Dizileri

Yine en önemli listelerden bir tanesi...

2016 dizi bakımından oldukça bereketli bir yıldı. Efsane diziler bakımından 2015'in arkasında kalır diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. 2015 listem için tık tık

İzlediğim dizilerin her biri benim bebeklerim, o yüzden aralarından seçim yapamıyorum. Ama yine de bir liste hazırladım sizin için.

Öncelikle bu liste kesinlikle beğeni sırasına göre değildir bunu belirtmek isterim. Sonralıkla buyrun listeye efendim^^

1) Descendants of The Sun

descendants of the sun ile ilgili görsel sonucu

Evet listemin tamamı sırasız olacak ama 1 numarada aklıma elen ilk dizinin Descendants of the Sun olması da bir tesadüf değil... Bu sene yer yerinden oynadı bu diziyle. Abartı diye düşündüm, geç izledim hatta. Ama beni de çok etkiledi en sonunda. Hatta ilk izlediğimde bu kadar sevdiğimi anlamamışım sanırım. Geçen hafta bir tekrar geçerken anladım. Çok çok çok dokundu bu dizi bana. Aşk, savaş, kavuşamamak, vatan sevgisi... Her şeyi... Bence bu yılın ennn başarılı yapımıydı!

NOT: Tüm dünyada acayip ses getiren bu dizide Song Joong Ki'in oynadığı Yoo Si Jin karakteri, önceden Won Bin, Jo In Sung, Gong Yoo ve Kim Woo Bin'e teklif edilmiş ama hepsi reddetmiş. Sebep: asker rolü için saçlarını kısa kestirmelerinin gerektiği ve bunu yapmak istememeleri. Hah! Güldüm! O sırada hali hazırda askerden yeni döndüğü için Song Joong Ki kabul etmiş rolü. Tamamen kısmetten öteye yol yok diyorum. Allah Joong Ki'ye yürü ya kulum dediyse demek...

2) Moon Lovers - Scarlet Heart Ryeo

İlgili resim

2016'da en son izlediklerimden. Nasıl beğendim, nasıl etkilendim anlatamam. Sanırım Descendants of the Sun ile birlikte en en en beğendiğim dizi ödülünü paylaşıyorlar. Lee Jun Ki'nin etkileyiciliği bir yana, atmosfer, hikaye, müzikler... Birbirinden yakışıklı ve karizmatik prensler de cabası^^ Mükemmel diyebileceğim bir diziydi. Dizi bittikten sonra 1 hafta etkisinden çıkamadım. Ciddiyim! Kore'de reytinglerinin düşük, diğer ülkelerde ise yüksek olduğunu biliyor musunuz??? İnanılacak şey değil!
Mutlaka 2. sezonunu bekliyorum...

NOT: Reytinglerin Kore'de düşük olma sebebini Koreli bir arkadaşıma sordum. Bu dizi Çin'den uyarlama olduğu için, o versiyonunu tüm Korelilerin bildiğini, izlediğini, Kore'de oldukça ünlü olduğunu ve aynı diziyi ikinci kere izlemek istemediklerini söyledi. Sanırım biz direk Kore versiyonunu izlediğimizden hayran kaldık. 

3) W


Yine bu yılın en çok ses çıkaran yapımlarından... Açık konuşmak gerekirse genel kesim kadar çoook etkilenmedim ve biraz abartıldığını düşünüyorum ama yine de oldukça iyi bir diziydi ve kesinlikle ilk 10'a girmeyi hak ediyor. Yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım. Oldukça iyi oyuncular, eşsiz bir senaryo ve başarılı bir dizi. Tahmin edilebilir olmaması en büyük artısı. Benim gibi yıllar içinde sayısız dizi izleyince artık hikayelerin gidişini kolayca tahmin edebiliyor olmuşsunuzdur siz de... E bu durumda böyle taptaze, şaşırtıcı dizilerle karşılaşmak da kolay değil. W, bu açıdan bir hazine adeta!

4) Cinderella and the Four Knights

cinderella and the four knights ile ilgili görsel sonucu

4 tane şövalyenin arasına düşen 1 adet prenses. Adeta bir modern zaman Cinderella hikayesi. Romantik-komedi unsurları olsun, sevimli sonu olsun, yakışıklı şövalyeleri olsun 2016'nın en izlenesi dizilerinden birisi. Sevmeyeni görmedim daha.

5) Jealousy Incarnate

Jealousy Incarnate ile ilgili görsel sonucu

En sevdiğim aktrislerdendir Gong Ji Hyo, hiçbir dizisini de kaçırmam. Sanki senaryolarını benim için seçiyor bu kadın. Genel olarak çok sevildiğini görmedim ama bu dizi tam benim damak tadıma göreydi. Ayakları yere basan, sağlam bir senaryo ve birbirinden mükemmel oyuncular. Bu seneki dizilere dikkat ettiyseniz 90'lı ergen oyuncular epey revaçtaydı. Jealousy Incarnate'i izleyince deneyimli, olgun, ne yaptığını bilen oyuncuları izlemeyi ne kadar özlediğimi anladım. Bir Gong Hyo Jin, bir Jo Jung Suk kolay yetişmiyor. Değerlerini bilmek lazım.

6) Let's Fight Ghost

lets fight ghost ile ilgili görsel sonucu

Yine herkesin listesinde olur mu, pek emin olamadığım bir dizi. Supernatural hikayeler? Severim. Aşk? En bi sevdiğim. E o zaman bu diziye de sevdim tabi. Ayrıca bana kalırsa bu yılın hem güzel olup hem de en rahat izlenen nadir hikayelerindendi. Hafif ve eğlenceliydi. Aşırı drama, kötü adamlar, entrikalar olmadan, bol gülümsemeli güzel bir gençlik dizisi. Mutlaka tavsiyemdir!

7) Another Miss Oh


2 yılın sonunda bomba gibi döndü Eric Mun. Bazen sadece aşka dair bir şeyler izlemek iyi geliyor insana. Bütün o aksiyondan, entrikalardan, abartılı olaylardan uzak, sadece 2 kişinin yaşadığı aşkı ve onların sorunlarını izlemek istiyorum ben. İşte bu tam da öyle bir dizi. %100 aşka dair. Birlikte olmak için sebepler, ayrılmak için nedenler, kıskançlıklar, kavuşmak, kavuşamamak... Başka hiçbir şey yok. Aşk izlemek isteyenlere...

8) One More Happy Ending


 2016'nın ilk aylarında yayınlanan bu diziyi, üzerinden çok zaman geçti diye unutanlar olduysa darılırım! Jung Kyung Ho benim biriciğimdir, çok severim, feci hayranıyım. Oynadığı her dizinin yeri başkadır bende. Bu dizi de aynen öyle. Onun aşık adam halleri, onun sempatikliği, onun karizması, onun her şeyi diziyi alıp götürdü zaten. Yıllar sonra karşılaşan iki arkadaşın birbirlerine aşık oluşlarını çok büyük zevkle izledim, eminim siz de öyle izlersiniz.

9) Cheese in the Trap


Yine bu yıl aşırı derecede ses çıkaran dizilerden birisi. Park Hae Jin ve Seo Kang Joon'u yıldız yapan dizi. Çoook güzeldi ama sonu hariç. Bu kadar kekremsi bir son olamaz. Herkes umutsuzca 2. sezonu bekliyor ama olacak gibi değil. İmkansıza yakın. Madem yeni sezon çekmeyeceksiniz öyle arada bırakan sonlar yapmayın kardeşim! Bu arada aynı yıl içinde Moon Lovers ve Cheese in the Trap'de oynayarak parlayan Nam Joo Hyuk'a bir alkış!!!

10) Beautiful Gong Shim 

beautiful gong shim ile ilgili görsel sonucu

Çok çok çok neşeli ve komik bir dizi. Bir noktadan sonra komedi yerini drama bıraksa da çok eğlenerek izledim. Nam Koong Min'in kötü adamlardan sonra böyle sempatik bir rolde oynamasını hatta güzel oynamasını şaşkınlıkla tebrik ediyorum. Nasıl iyi bir oyuncu olduğunu kanıtlamış oldu (ki pek sevmem kendisini). Oyuncularını çok sevmesem de adını bu listeye yazmazsam haksızlık edecekmişim gibi hissettim. Güzel diziydi yahu!

Listede Kendisine Yer Arayıp Bulamayan
Lucky Romance

lucky romance ile ilgili görsel sonucu

Listem 11 maddeden oluşsaydı bu diziyi de eklerdim. E oluşmuyor, niye yazıyorum? İçim rahat etmedi ya... Ayıp ettim gibi geldi diziye hahah^^ Güzel ve eğlenceli bir diziydi. Batıl inançlardaki abartılar, mantık hataları, anlamsız çığlıklara duyduğum tiksinti ilk 10'dan attı bu diziyi. Ama kesinlikle adının geçmesini hak ediyor. 

BONUS 1!

Oh My Venus

oh my venus ile ilgili görsel sonucu

2015'in sonunda başlayıp 2016'nın başlarında biten bu diziyi geçen sene de listeye koyamayıp bonusa yazmıştım. Çok da iyi olmuş! So Ji Sub'a öldüğümü, kendisinin 1 numaralı oppam olduğunu (kazık kadar kıza bak utanmadan oppa falan diyor) duymayan kalmadı artık. Ama ondan da bağımsız bu dizi bir şahane dostum! Hem dizi hem de So Ji Sub'dan sebep bu diziyi ilk 10'lara falan sığdıramazdım zaten. Nasıl eğlendim, kaç kere izledim, So Ji Sub'ı izlerken ağzımın suları ne derece aktı hiçbirisini anlatamam. MÜ-KEM-MEL!

BONUS 2!

Uncontrollably Fond

uncontrollably fond ile ilgili görsel sonucu

So Ji Sub 1 numaralı oppamsa Kim Woo Bin de 2 numaralıdır. Herkes biliyor değil mi?

Bu yıl ağlamaktan içimi dışıma çıkartan dizi! İlk bölümünden son bölümüne kadar her bölüm ağladım, istisnasız. Her bölüm ağlanacak bir şey olduğundan mı? Hayır. Ama olacakları biliyorsunuz ya, çocuğun kaşının gözünün oynamasına ağlamaya başlıyorsunuz istemeden. Öyle bir dizi. Yarıda bırakanları falan duydum, yok artık! Bence çok güzel bir diziydi. İlk 10'a değil de Bonusa girmesinin hem iyi hem de kötü sebepleri var. Kötü sebebi, uzun zaman sonra beklediğim sempatik, şeytan tüylü, hınzır Kim Woo Bin yerine ölmek üzere acılı bir adamı bana izletmeleri ve hikayenin bazen çok ağır ilerlemesi. Esas sebebi ise Kim Woo Bin'in olduğu bir şey bonustur her zaman. Objektif olamam! Benim için bu adam ne zaman nerde olursa olsun bonus!





12 yorum:

  1. bu listede ben; oh my venüsü izledim ki harika bir romantik komediydi çiftimiz de baya uyumluydu... chesee in the trap izledimkiiii yönetmene yapıma senariste baya bi laf gönderdim o nasıl bir son diye??? lets fight ghost u izledim güzeldi ama çerezlik bir diziydi bana göre... diğerlerine daha sıra gelmedi izlemeye... peki başla desen ilk hangisini tavsiye edersin????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh my venus cidden mükemmeldi, cheese in the trap'de sonuna lanet okunacak bir dizi maalesef -_-
      bu sene descendants of the sun ve moon lovers kesinlikle kalbimin baş köşesine oturdu. şiddetle tavsiye ederim^^ tarihi dizi seviyorsan moon lovers, sevmiyorsan descendants of the sun, hiç beklemeden başla hemen ^-^

      Sil
    2. çok teşekkür ederim tavsiyeni dikkate alacağımmm :)) dots ve moon lovers ı çok kişiden duydum o yüzden onlara sanırsam öncelik tanıyacağımmm :))

      Sil
    3. riza ederim ne demek^^ genelde 'çoğunluğun beğendiği güzeldir'e inanmam ama bu sefer doğru! ikisi çok güzel \^-^/

      Sil
  2. DOTS 'u tek ben sevemedim herhalde ya , romantik sevemediğim için sanırım , yalnız ne kadar fazla kişiye rol teklif etmişler inanamıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha evet ben de joong ki'den önce o kadar kişiye teklif ettiklerini duyunca şaşırdım.

      aaaaa romantik sevmiyor musun? o zaman benim listem full sana göre değil yaa.. ben de her konunun içinde bi romantiklik arıyorum, romantiklik olmayan diziye dizi demiyorum ^-^
      o zaman sana bu listenin dışında k2'yu öneriyorum. romantizm yok denecek kadar az, mükemmel senaryo, yoona hariç mükemmel oyuncular!

      Sil
  3. yazında bazı fotolar görünmüyor, gitmiş galiba. bi kakarsan iyi olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum hemen ilgileniyorum ^^

      Sil
  4. Uzak doğu dizileri veya filmleri neden en iyi diziler listelerine giremiyorlar. Gerçi filmleri aradasıra giriyor ama dizileri hiç görmüyprum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ödül törenleri manasında mı diyorsun acaba? eskiden ulusal kaldıkları için pek giremiyorlardı ama artık grammy olsun oscar olsun alıyorlar. aslında mevzu ödül törenlerinin çıktığı ülkeler. amerikan filmleri de uzakdoğudaki festivallerden ödül alamıyor mesela. uluslararası global bi tören yok gibi birşey. oscar yine aralarında en internasyonel olanı.

      Sil
  5. bu listede weightlifting fairy kim bok-joo nasıl olmaz??:D umarım izlemişsindir.en sevdiğim dizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay izlemez miyim şahane diziydi gerçekten. ama weightlifting fairy kim bok joo kasım da başladı. 2016 bitmeden ben bu listeyi hazırlarken dizi bitmemişti daha. dizi 2017'de bitti ben de o zaman izledim ve 2017'nin listesinde var dizi o yüzden. o listeyi okumanı tavsiye ederim :))

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^