''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Aralık 2015 Cuma

Mim: Hayallerimin Ülkesi Kore Hakkında

Bana pek mim gelmez, henüz popüler bir azar değilim. Geldim mi de ayıla bayıla gönlümden kopartarak yazarım^^ Bu seferki mim ruh ikizim olduğunu keşfettiğim sevgili Supercel'den gelmiş. Hele de Kore hakkında, bayılarak yazdım. 

Çok uzun yazan, yazdıkça sıkıcılaşan bir tipim. Ayrıca yazıyorum, yayınlıyorum sonra okuyunca 'ayy şunu da yazsaymışım ya unutmuşummmmm' diyip vahlanıyorum, gıcık oluyorum. O da kendi sorunun tabi^^ Neyse efendim buyrun mime geçelim.

İlk izlediğiniz Kore dizisi/dizi hakkındaki yorumlarınız?
Şaşırmayacaksınız ama ilk dizim Boys Over Flowers. Çok sevmiştim. Lee Min Ho'ya bayılmıştım. Şimdi dönüp bakınca elbette çok saçma yerleri olduğunun fakındayım ama hala bi naif geliyor, hoşuma gidiyor. Zaman zaman dönüp bazı sahnelerine yine bakarım^^


İlk oppanız, unniniz?
İlk oppam(benim gibi kazık kadar olmuş birisine hiç yakışmayan bir kelime ammma neyse) hala da değişmeyen biricik aşkım So Ji Sub (malum takıntılı bir manyağım). Unnim var diyemem pek ama Ha Ji Won çok severim ezelden beri.

         

OST'sini en beğendiğiniz dizi?
Çok dizi var, aklıma gelmez saymakla öünkü Kpop pek dinlemeyen birisi olarak Kore şarkı repertuarımın çoğu OST'lerden kırpıntıdır. Ama aklıma ennnn çok yer eden ve her daim müzik listemde olan 2 şarkı var. İşin enteresanı o şarkıları bu mimi yapan kimsede yada başka postlarda görmedim.

Cruel City OST'si beni benden alan inanılmaz bir ses ve duygu dolu şarkı

Gu Family Book OST'si bana sanki sihirli bir şarkı gibi geliyor ve nedense etkisinden kurtulamıyorum.

Oyunculuğunu beğendiğiniz Koreli aktör ve aktrisler?
Uzun uğraşlar sonucu gerçekten ama gerçekten kişisel beğenimi işin içine katmadan dürüstçe bir cevap veriyorum bu soruya^^ Yani en sevdiğim oyuncular listesi değil oyunculuğunu beğendiğim kişilerin listesi bu ona göre! Çünkü oyunculuğu ŞAHANE olmasa da öldüğüm bittiğim adamlar da yok değil hahhaa.
Listem gerçekten çok kabarık ama bir kaç örnek vericem ve eminim ki sonra yazmadıklarım için pişman olucam.

Ji Sung: Açıklama yapmama gerek yok sanırım zaten..

Hyun Bin: Bende yeri başkadır, ama o yer bir kenara çok başka bi oyuncu ya..

Ha Ji Won: Hem komedi hem drama, hem çocuksu hem olgun karakterler demeden her şeyin üstesinden gelen inanılmaz bir kadın!

Jung Kyung Ho: Listemdeki en genç isim olsa da bunu fazlyasıyla hak ediyor. Önce Cruel City'yi sonra da Falling for Innosence'i izleyin, ne demek istediğimi çoook iyi anlayacaksınız.

Lee Dong Wook: Başlarda antipati duyduğu sonralarda sevmeye başlayıp şimdilerde hayan olduğum inanılmaz bir oyuncu. Hem soğuk sevimsiz, hem şapşal komik adam olabiliyor, hatta kimi zaman bu iki karakteri aynı adama sokup tek diziye yansıtabiliyor. Büyük yetenek bence...
Related image

Moon Chae Won: Bilmem referansımı herkes anlayacak mı ama isterse Elsa kadar soğuk ve mesafeli bir prenses isterse de Anna gibi cıvıl cıvıl sıcak kanlı bir çocuk olabiliyor. Çoğu insan bahsetmez, söz etmez ama bence çok iyi bir oyuncu.
En son izlediğiniz Kore dizisi?
Bu postu yazdığım sırada klasik dizilerden Stairway to Heaven'ı izliyordum ve yayınlarken muhtemelen bitmiş olacak.


İlk izlediğiniz tarihi dizi?
Faith!!! Çok beğenerek izledim, bence bugün izlesem yine çok beğenirim. Gerçekten çok güzel diziydi ve Lee Min Ho'nun oyunculuğunun zirve yaptığı dönem diyebilirim. Senaryo da şahaneydi, öyle bir şey yeniden olsa da izlesek...


Ne kadar süredir Kore dizisi izliyorsunuz, bu süre zarfında kaç dizi devirdiniz? Aklınıza ilk gelen izlenmeli dediğiniz dizi?
Ya işte kaç yıl oldu bilemiyorum ama malesef Kore bilgi ve kültürü konusunda aşık attığım arkadaşlarım kadar uzun yıllar olmadı. Ben daha kısa zamanda çok bilgiyi emdim sanırım. Hmmmm +/- 5 yıl desem yalan olmaz. 

İzlediğim tüm dizilerin listesin tutuyorum ve kesin sayısını biliyorum ama açıkçası 'boş işleri müdürü müsün kızım sen yuh bu ne' dememeniz için sayı vermeye azcık utandım hahaha. Daha benim rakamlarımda birşeyler yazan görmedim malesef... 


Kore dizisi ilk denildiğinde aklıma gelen ve ilk başlayacaklara seve seve tavsiye edeceğim dizi sanırım Secret Garden ve Gentleman's Dignity olur.

   Related image

Sıkıldığınız diziler?
Offff çok var ama asla bir diziyi, filmi yada kitabı yarım bırakamam. Takıntımdır bitiririm! Hepsi aklıma gelmez ama ilk aklıma gelen bikaç tanesinin ismini vereyim:

Herkesin bayıldığı en büyük klasik Winter Sonata

Bu yılın hayal kırıklığı Masked Prosecutor

I Do I Do 
Related image

Producer

Hangi dizi karakterine tekme tokat dalmak istediniz?
Woww şuan bu soru çok zor oldu! Özellikle kötü veya yan karakterler dizi bittikten sonra kolay kolay aklımda kalmıyor malesef... Ama genel olarak zengin şımarık çocukların kendilerinden daha şımarık ve burnu havada olan kimseyi beğenmeyen annelerine, fakir kızları bütün evin yükünü üzerine almışken hala tembellik ve şımarıklık yapıp kızlarını üzerinden geçinen fakir anne-baba-kardeş tiplemelerine ve bilimum ikinci kadın karakterlere her daim tekme tokat giresim var. 

Tipik kötüleri saymıyorum bile...


Sonunu beğendiğiniz ve beğenmediğiniz diziler?
Hahahaha bu soru çok komik çünkü beğendiklerimi yazsam çok daha kısa sürer gibi^^ Malum Kore'li senaristler haaala adam akıllı son yazmayı öğrenemediler. Böyle bi kekremsi bırakıyorlar olayı. Beğediğim sonların tabii ki hepsi aklıma gelmiyor ama bazı güzel sonlu diziler şunlardı:

Oh My Ghost: amma güzel diziydi bu arada

Witch's Romance

The Greatest Love: tam son gibi son bu işte kardeşim!

Healer: bu dizi de EN'lerim arasında.

Dizi müzikleri hariç ilk dinlediğiniz şarkı?
Ovvvv nasıl zor bir soru bu ya... Hiç de emin değilim. Sanırım hayranları olmamı sağlayan hala şu günde bile aşkla dinlediğim BigBang Haru Haru olsa gerek... Klibini izlemeyen bi izlesin derim!!!


Sevmediğiniz unni ve oppalar?
Supercel'cim yine tüylerimi diken diken etti. Aynı cevabı buraya copy-paste yapabilirim. 
Bugüne kadar hangi erkek oyuncuyu sevmedim diye düşünsem, iki gün sonra bir dizisini izleyip hayran kalmış bulunuyorum. O yüzden sevmediğim 'oppa' var diyemem. 

Ama Kim Tae Hee'de beni iten böyle sevimsiz enerji yayn bir haller var. Hele ki iyi kadın rollerine hiç yakıştıramıyorum. Şu an izlediğim Stairway to Heaven'da kötü kadın rolünde ve cuk oturmuş, zannedersiniz gerçek karakteri yani, gerçekten de öyleyse hiiiiç şaşırmam^^

Image result for kim tae hee

Korece - Japonca - Çince?
Şuan zaten Korece öğreniyorum, kendimce epey de ilerlettiğim için 1. sırada malum Korece var.

Korece öğrenmesem Japoncaya sarabilirdim, kendi içinde başka bi enerjisi ve dünyası var bence o dilin. Çok hoşuma gidiyor.

Çinceyi malesef duymaya bile tahammülüm yok kulaklarımı tırmalıyor diyebilirim.



Ahhhhh bitti bile... Çooook severek yazdığım bu mimi iki gün sonra yazmayı unuttuklarım için pişmanlıkla okuyacağımdan eminim ama neyse...

Bu mimi bu yazıyı okuyan ve okurken kendi kendine 'benimkiler ne acabaaaa' diye düşünen, yapmak için avcu kaşınan herkese paslıyorum buyrun yapın efendim.


Herkes kendine iyi baksın bu kutup havalarında lütfen^^

7 yorum:

  1. Ay valla benim de tüylerim diken diken olmadı değil :O Dizi zevklerimiz tam tamına tutmasa da geri kalan çoğu şey hakikaten aynı. Ay çok ilginç ya :D
    Ellerine sağlık bence gayet güzel bir mim olmuş. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık dizi zevklerimiz de tutmasın da birbirimize anlatacağımız yada birbirimizin bloglarından okuyunca değişik gelecek bir şeyler kalsın di mi ama ^^
      teşekkür ederimmmmm <3<3

      Sil
  2. Evet, işte bu ta kendisi, ne güzel olmuş eline sağlık!
    Oppalar, unniler, aktörler, aktrisler bomba olmuş yaa!
    İzlemediklerim var ne güzel alternatif oldu bana :)
    Oh my venüsü paylaştım bugün dayanamayıp, So Ji Sub'tan ötürü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay inşallah izlemediklerin sana güzel tavsiye olur^^
      valla ödev gibi yazdım bu mimi hahah. uzun uzun düşündüm yani

      Sil
    2. Olur olur, neden olmasın :)

      Sil
  3. winter sonataya büyük heyecanla başlamışdım beklentim büyüktü ama ben hayatımda bu kadar sıkıcı iç karartan dizi izlemedim arkadaş zaten yarım bıraktım çook abartılmış gerçekten tamamen katılıyorum yorumuna.

    YanıtlaSil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^