''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Aralık 2015 Cumartesi

2015'in En İyi Kore Cilt Bakım Ürünleri

Son 2 yıldır cilt bakım ürünlerini yoğunlukla Kore markalarından kullanıyorum. Bunun sebebi asla ve asla Kore'ye olan sevgim değil. Bir dönem ciddi derecede cilt sıkıntıları yaşadım ve o dönem Türkiye'deki zibilyon markayı denemiş ve fayda görememiştim. Sonunda 'madem bu kadar Kore'yle iç içeyim ve her şeyden haberdarım, bir de bu markaları deneyeyim' dedim, sadece bir çare olarak. Çok şükür ki çok güzel sonuçlar aldım. Artık her fırsatta Kore markalarını yurt dışından getirtmeye çalışıyor, mümkün olmadığı zamanlarda Gratis, Watsons gibi mağazalardan bile 'made in Korea' damgalı ürünleri tercih ediyorum.

Çok doğru tercih!!!

Makyaj ürünlerine gelince, ambalaj olarak Kore markalarının çok cezbedici olduğu bir gerçek, genel renk skalaları da bana çok uygun. Ancak bizdeki makyaj ürünlerinin de gayet güzel olduğunu düşünüyor ve sipariş verip bi dünya kargo parası ve bekleme zamanına değmeyeceğini düşünüyorum. Ha gider alırım orası ayrı^^

Şimdi geçelim ürünlere:

1) En İyi Nemlendirici
Etude House Collagen Moistfull Cream
Etude House Collagen Moistfull Cream ile ilgili görsel sonucu

Kaçıncı kutuyu kullanıyorum bilmiyorum. Dokusunun, yapısının bir benzerini Türkiye'de henüz görmedim, tarif edemiyorum. Hem akşam nemlendiricisi olarak çok güzel hem de makyaj altına etkisi inanılmaz. Bazen kullanmaya kıyamıyorum. Kollajenle ilgili çeşitli spekülasyonlar olsa da ben memnunsam bitmiştir!

2) En İyi Temizleyici
Innisfree Olive Real Cleansing Oil


Kuru ciltler için kutsal bir ürün diyebilirim. Yağ, yüzünüzdeki makyaj moleküllerini parçalayarak inanılmaz bir şekilde yüzden atıyor ve sonuç olarak ne kuru ne de yağlı bir cilt bırakıyor geriye. Kesinlikle çok severek kullandım ve son Tayland gezimde de farklı bir versiyonunu aldım.

3) En İyi Peeling
Skinfood Black Sugar Strawberry Mask Wash Off


Kore kozmetiğinden az buçuk haberi olanlar Black Sugar Mask in şanını şöhretini bilir. Ben Strawberry olanını almıştım, geçen seneden beri kullanıyorum ve daha memnun olamazdım. Strawberry olanının tanecikleri klasikten daha küçük olduğu için hassas hatta aşırı hassas ciltler için daha uygun bence. Kokusu inanılmaz, reçel gibi bişey. Tadına bile baktım -yazar utandı-. Peeling şeklinde kullandıktan sonra  dk kadar yüzde bırakıldığı için aynı zamanda maske de denilebilir. Çok ama çok memnunum.

4) En İyi Face Mist
Innısfree Green Tea Mineral Mist


Genelde çok popüler ürünleri almayı sevmem ama buna şans vermek istemiştim çünkü face mist olmadan yaşayamayan bir tip oldum çıktım! Gerçekten çok ferahlatıcı nemlendirici ve hafif bir mist. Yalnız henüz kış aylarında yoğun olarak kullanmadım, yaz sonu-sonbahar döneminde çok memnun kaldım. Yani yılın büyük bir kısmı için en iyi mist diyebiliriz. Soğuk kış günlerinde genelde tercihim başka bir mistten yana oluyor. Tavsiye isterseniz her zaman sorabilirsiniz.

5) En İyi El Kremi
SecretA Cookie Strawberry Hand Cream


Türkiye'deki Kore etkinliklerinden birisinde Limonian standından aldığım el kremi. Yani sanırım tüm listede ulaşılması en kolay ürün. Açıkçası şimdiye kadar hiçbir el kremini 2 kere almadım çünkü seçenek çok fazla ve ben farklı ürünler denemeyi seviyorum. Ama bu ürünü iç rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

6) En İyi Serum
Skinfood Black Sugar Perfect First Serum


En kısa süre kullandığım ama en büyük etkiyi aldığım ilahi ürün! İçinde unicorn boynuzu mu vardır, denizkızı gözyaşı mı bilemem ama gerçekten cilde inanılmaz bir pürüzsüzlük katıyor. Tüm serumlardan farklı olarak cildimizi temizler temizlemez ilk adım olarak kullanmamız gerekiyor. Adı da malum 'first' serum. Mutlaka herkesin bir kere denemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Fiyat/performans yorumum 10 üzerinden 15!

7) En İyi Maske
Lindsay Water Balance Mask


Bu maskeyi siz bulabilir misiniz, ben artık nasıl bulurum hiç bir fikrim yok açıkçası. Bende de 1 tane kaldı çünkü. Bu maskenin hikayesi bir garip bende. Bir arkadaşım kozmetik fuarındaki bir Kore standında çalışıyordu, ben de onu ziyarete gittiğimde onun standından aldım. Açıkçası ne aldığımı bilmiyordum ve sheet mask çok kullandığım için aldım sadece. Yanlış bilgi vermek istemem ama stant bildiğim kadarıyla bir üniversitenin kendi ürettiği ürünleri ve markayı tanıttığı bir stanttı. Yani ne çok meşhur bir marka ne de orda burda satılan ve bulunabilen bir marka. Maskelerin yapısı hepsinden farklı, kağıt gibi değil jelatin-silikon gibi değişik bir cins. Çok severek kullandım. Eğer nerden bulabilirim bilen varsa lütfen bana haber versin. Her bulduğum internet sitesinden de alışveriş yapmayı sevmiyorum. Çıkmazdayım a dostlar!

Ay alt tarafı bir maske, amma yazmışım^^

8) En İyi Göz Kremi
Mizon Multi Function Snail Repair Eye Cream
Mizon Multi Function Snail Repair Eye Cream ile ilgili görsel sonucu

Açıkçası Kore markalarından çok çeşitli göz kremi kullanmadım, en fazla 3. Ama bu aralarından en çok memnun kaldığım ve hatta bir daha almayı bile düşünebilirim. Sanırım krem konusunda Mizon oldukça başarılı bir marka. Anneme de birkaç ürününü aldık ve çook memnun.

Çok Kore cilt bakım ürünü kullanmama rağmen hala diğer markalardan da kullandıklarım olduğundan çok geniş bir liste yapamadım. Daha önce de dediğim gibi makyaj ürünlerinden bahsetmeye gerek görmüyorum. Herhangi bir ürünle ilgili daha fazla bilgi isterseniz bana yazın mutlaka yardımcı olurum, ayrıntılı bir yazı da yazabilirim. 

Umarım bu liste size yardımcı olur ve beğenirsiniz. Kullanmak istediğim ürün listesi çoook kabarık. İnşallah 2016'da hepsini kullanırım da seneye daha kapsamlı bir yazı yazarım size.

Kendinize iyi bakın^^

12 yorum:

  1. Mimlendin canım kabul edersen ^^
    http://kahveminkokusu.blogspot.com.tr/2015/12/mim-merak-ediyorum.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. offf çok zor bir mimmiş ama en yakın zamanda yazmaya çalışacağım, çok teşekkürler^-^

      Sil
  2. Canım eline sağlık çok güzel açıklamıssın. Tavsiye ettiğin ürünleri yeni açılan bir türk sitesinden buldum. bütün kızlara tavaiye ederim. www.korendy.com

    YanıtlaSil
  3. bu ürünleri nerden bulabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çeşitli sitelerden sipariş verebilirsin ama bazen gümrükte takılma veya çok geç gelme gibi sıkıntılar oluşabiliyor. bu sıkıntılarla uğraşmak istemiyorum, azıcık fazla ödeyeyim stres yaşamayayım diyorsan facebook üzerinde kore'den ürün getiren bazı satıcılar var,

      Sil
  4. Bu uru leri turkiyede mağazalarda bulabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mağazalarda değil de çeşitli internet sitelerinde bulabilirsiniz artık.

      Sil
  5. ilk önerdiğin kremi aldım kokuu çok hoş buram buram parfümümü bi koku ve yapı inanılmaz güzel çok beğendim. bir sorun var yalnız cilt tipime pek gitmedi gibi hihi cildim birazcık yağlı gibi ama inan değer sırf ciltte yağlı gibi durmaması bile benim için mükemmel detay^^ black sugar mask falanda sifariş ettim ama daha henüz elime ulaşmadı önerilerin için çok teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kollajenli bir krem ve kollajen benim en sevdiğim şey!!! belki yağlıya yakın ciltlere fazla gelebilir ama kollajen bir mucize cidden! black sugar mask'ten çok memnun kalacağına eminim, memnun kalmayanı görmedim.
      bakü'ye sipariş veriyorsun değil mi? oraya kargo gönderen siteler belki buraya da gönderir. tavsiye edeceğin, sık sık kullandığın bir internet sitesi varsa baylırım valla^^

      Sil
  6. ne yapsam üzgün oldum bak şimdi ben bu kremi aliexpressden sifariş vermişdim hiç istemeyerekten çünki korkuyordum ürün orjinal olmaz diye ama çok şükür öyle bişey olmadı. ama black sugar maksı bir internet sitesi buldum instagramdan Baküde yaşayan biri ve internettenn sifariş veriyor Hm Türkiyeye göndereceğini pek sanmıyorum gerçi hiç önermemde çok iligisiz biri açıkcası bir daha ondan bişey almam şuan hala bekleme nedenimde sifariş vermem yüzünden gerçi verdimi vermedimi hala bilmiyroum yazmıyor zira :( yinede instagramini vereyim bi konuş bakalım https://www.instagram.com/kocos_korean_cosmetics/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yahu üzülme, ben tavsiye edeceğin bir yer var mı diye merak ettim sadece.. ilgisiz birisinden alışveriş yapmam zaten. işini severek yapan ve ilgilenen kişilere para kazandırmak istiyorum^^

      Sil
  7. 4 ürün sifariş veridm hala bi haber yok bilmiyorum 1 ay bekliycem bakalım ne olucak aynen bende öyle yapmak isterdim :(

    YanıtlaSil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^