''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Korece Öğrenmek: Nasıl Oluyor O İş?

Korece öğrenmeye başladığımdan daha önce bahsetmiştim. Geçtiğimiz hafta Temel 2 seviyesinde yükseldim çok şükür.

Konuşma ve anlama konusunda daha iyiyim ama yazmak benim için cidden zor. Harfleri çok iyi biliyorum ama birbirine benzer sesler o kadar çok ki, karıştırmaktan korkuyorum. 

Korkakların dil öğrenmekte çok zorlandığını da duymuşsunuzdur sanırım.

Peki nasıl gidiyor bu yolculuk, neler yapıyorum, nasıl başladım?


Öncelikle her yerde bulacağınız bu alfabeyi kendim ezberledim, okumayı öğrendim. 
Özneleri, basit cümle yapılarını vs. kendim çalıştım.
Zaten çok sık dizi izlediğim için pek çok şey aklıma yazılmış, biliyormuşum. Çalışırken farkettim.


Sonra malumunuz bir kursa yazıldım. Koreli bir hocam var. 

Tüm sınıf arkadaşlarım internetten bir sürü Koreliyle tanışmış, pratik yapıyor. Size bunu tavsiye ederim. Ben malesef çekingen bir yapıya sahip olduğum için yabancılara ne yazacağımı bilemiyorum, selam bile veremiyorum. Yani tek pratiğim Koreli hocamla ^^


Temel kur için kursta kullandığımız kitaplar bunlar. İleri seviyeler için yeterli olmaz ama başlangıç için gerçekten çok başarılı kitaplar. Ayrıca aşırı resmi veya en samimi seviyede değil orta seviyedeki konuşma şekliyle öğretiyor ki bence bu çok önemli.


Kendi kendine Korece öğrenenlerin mabedi Talk to me ın Korean da en büyük yardımcım elbette. Ben video yada ses kaydını değil derslerini tercih ediyorum. Seviye seviye ve ders ders takip edip notlar çıkarıyorum.


Sonra şu kartlar yine her yeni dile başlayanların aldığı ilk şey sanırım. Dilbilgisi kaynaklarına kesinlikle güvenmeyin derim. 

Ben basit cümleler, sayılar vb. için kullanıyorum. Bazen de yazmak istediğim bir kelimenin yazılışında tereddüte düşersem ve yanımda telefonum falan yoksa burdan bakıyorum.

Sonuç olarak her ne kadar diziler ve şarkılar aklıma çok şey kazımışsa da şimdi dili öğrendikçe daha bilinçli izleyip dinliyorum ve Koreli bir tanıdığım da olmadığı için pratik açısından bana büyük faydası oluyor. 

Öğrenmeye hevesiniz varsa asla korkmayın çünkü Türkçe ve Korece aynı dil ailesinden geldiğinden öğrenmek tahmin ettiğiniz kadar korkutmasın sizi. Alfabeden sonra herşey akıyor. Bana güvenin ki İngilizce öğrenmekten çok daha kolay ki bunu İngilizcesi çok akıcı olan birisi olarak söylüyorum. 

Sorularınız ve yardım için her zaman bana yazabilirsiniz.
Umarım azcık da olsa yardımcı olabilmişimdir.
Kendinize iyi bakın ^^

4 yorum:

  1. Bende güya kendim çalışmaya başladım, işten güçten ondan bundan fırsat kalmıyor ki :/ Yarım kaldı korecem :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sabır ve emek isteyen bir iş malesef. ama gerçekten seviyorsan sakın bırakma 10ar dk da olsa çalış derim. insan öğrendikçe ve izlediklerini anladıkça çok mutlu oluyor =)

      Sil
  2. Kurs hakkında biraz bilgi verebilir misin? Bende gitmek istiyorum evde çalışıyorum ama tabi bi yere kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 kurluk temel seviyeyi bitirdikten sonra malesef araya yaz girince orta seviyeye devam etmedim ben de. ocakta başlamayı düşünüyorum.
      kursumda tek bir koreli hoca var, ufak çaplı bir yer ama eğitimi gerçekten çok iyi. kendi kendine alfabeyi okuma yazmayı öğrendikten sonra kursa başlamanı öneririm mutlaka. öyle yapmayanlar alışana kadar çok zorlandı ilk zamanlar. bunun dışında kurs ve hocayla ilgili daha ayrıntılı bilgi istersen her zaman mail atabilirsin, seve seve ilgilenirim ^^

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^