''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Eylül 2020 Salı

İzledim: Warm and Cozy

 Yeni bitmiş, izlenmeyi bekleyen bir sürü 2019-2020 dizileri varken ben neden 5 yıl öncesinin dizisini izledim? Ben de bilemiyorum, hep listemin bir köşesinde duruyordu. Hospital Playlist sonrası da (hala yazmadım ama yazmam lazım mutlaka!) Yoo Yeon Seok'u özleyince, içim de tam da dizinin adı gibi sıcacık 'warm and cozy' bişey isteyince hadi sıra bunda dedim.


Baek Geon Woo, hayatı boyunca hoşlandığı kız belki bir gün oraya gelir diye Jeju adasında restoran açıp onu bekleyen, şımarık, kafasına göre yaşayan, zengin bir ailenin en küçük oğludur. Lee Jung Joo ise hayatında olabilecek tüm aksiliklerin aynı anda başına gelmesiyle yolu mecburen Jeju adasına düşmüş işsiz, aldatılmış ve öz kardeşi tarafından kandırılmış bir kızdır. Jeju'da kendine yeni bir hayat kurmak isterken ilk aşkı Geon Woo ile karşılaşır. Ama Geon Woo hayatını başka bir kadını beklemeye adamıştır.


Başrol oyuncusu Kang So Ra: hiçbir halini tavrını beğenemedim, oyunculuğu çok vasattı ve hiçbir duygusu bana geçmedi maalesef. Yorumum bu kadar!

Karakteri Lee Jung Joo'ya gelince, akla gelebilecek tüm talihsizlikler bir insanın başına gelir mi? İlk bölümler böyle kızın kötü bahtından dolayı içim sıkıldı daraldım. Ve tüm bunlara rağmen öyle itici bir karakterdi ki kendisine acımama izin bile vermedi. En başlarda artık 'YUH' dedirten gurursuzluğu yüzünden çocuğa olan karşılıksız aşkına acıyamadım, daha sonrasında da bunca zaman peşinden salak gibi koştuğu çocuk kendine aşık oldu bizim kızın birden gurur yapası tuttu, yine mutsuzluğuna acıyamadım. Her türlü sinir etti neticede.


Başrol Yoo Yeon Seok en başta da dediğim gibi sevdiğim bir oyuncu. Her izlediğim dizide oynadığı karaktere bayılıyorum. Hospital Playlist'te hayran kaldım ama Mr. Sunshine'da direk aşık olmuştum yani. İşin enteresan yanı böyle yüzüne bakınca 'bu çocuk çooook iyi kalplidir kesin, yumuşak huylu böyle vur ensesine al ağzından yemeğini tipli biri, sevimli masum birinden başkasını canlandıramaz' diye düşünüyorsunuz ama gerçekten farklı karakterleri canlandırabiliyor. 

Karakteri Baek Geon Woo'ya gelince, ona da gıcık oldum. Ben öbür kızı seveyim ama bu da beni sevsin hep kenarda dursun diyen pisliğin teki. Hayır bi kızı sevdim mi tam sevmeyi de beceremiyor, ne eskisini ne de yenisini. Adam akıllı peşinden gitmez, tutup almaz, itiraf etmez, hep bi oyun hep bi şaka hali. Bana kalırsa bizim kızı da adam akıllı sevmedi, seven adam öyle mi olur, böyle hafiften hoşlandı en fazla. Yok hiç sevemedim bu karakteri de...


Çift olarak nasıllardı? Töbe estağfurullah bunlardan bi halt olmaz ben size söyleyeyim. Dediğim gibi çocuk sevmeyi bilmiyor bikere, devamlı birisinden hoşlanmak zorundaymış gibi saçma bir bakış açısı var hayata. Kız desen ne istediğini bilmez, bilse söyleyemez, mesafeli... Spoiler falan değil bu, bunlar son bölüme kadar bir araya gelemediler. Hem de yani saçma sapanlıklar yüzünden. Olacak iş değil. Çocuğun kızı sevmesi ve kızın da kendine ölüp bittiğini bilmesine rağmen 1 sene iletişim kurmamasına ne demeli? Sonra da yine görme niyetinin olmaması ve yanlışlıkla karşılaşmaları? Ne o? Abisiyle aynı yerde yaşıyolar... Töbe töbe daha saçma bi sebep görmedim.

Arkadaşlar bunlar spoiler mı bilemiyorum. Öyleyse de kusura bakmayın ama hayırlısı oldu izlemeyin zaten boşuna.


Beklentilerim çok farklıydı diziyle ilgili. Dizinin konusunu okuyunca şöyle bir vaadi var: Jeju adası, sıcacık bir aşk hikayesi, çeşit çeşit yemekler. Ne Kore'de en çok görmek istediğim yer olan Jeju'yu adam gibi gösterdi, ne restoranda geçmesine rağmen çeşit çeşit güzel yemekler görebildik ne de sıcacık bir aşk hikayesi vardı... Dizinin adına dair hiçbir şey yoktu ortada: ne warm ne de cozy...


Bir de ailelerle ilgili manasız, sonu hiçbir yere bağlanmayan bir hikaye vardı. Karmaşık fotoğraflar, geçmişten sahneler, kim kimin anası kim kimin babası gerilimi... Hayır sonunda da işe yarar bişey olsa, aa desek şaşırsak yada bu ilişkiyi etkileyecek bişey çıksa bari... Sırf arada biyerde bi gerilim olsun diye sokuşturulmuş oldukça manasız bir hikaye.


Hiç mi güzel bişey yok dizide? Var elbet. Dizi beklediğim kadar Jeju göstermiyor bize (Hyori's Bed&Breakfast izlerseniz anlarsınız ne demek istediğimi) ama arada güzel manzaralar yakalayabiliyoruz, restoran da bunlardan birisi. Karakterinden nefret etsem de Yoo Yeon Seok'un gül yüzü var mesela. Gerçekten iyi yan roller ve hikayeler var ayrıca. Mesela Baek Geon Woo'nun abisine bayıldım! Sırf o adamın başrol olduğu bir dizi çekilmeli. Geon Woo'dan on kat daha güzel aşık oldu helal dedim!


Sonra Başkan Hwang Wook rolünde Kim Sung Oh var. Yani bu adam dururken Geon Woo'ya gidenin de aklından şüphe ederim! Mükemmel bi adamdı. Kim Sung Oh'un oyunculuğu da tabii ki toz kondurulmayacak şekilde. Genelde dizilerde komik yada kötü karakteri canlandırırken burda adamakıllı aşık bir adamı canlandırdı ki bayıldım. Tabi arada biyerde 3-5 farklı tipi canlandırarak komedik hallerinden de bi potpori yapmayı unutmadı.

Bir de arkadaşlar bu adam çirkin dimi? Net miyiz bu konuda? Ben bu adamı epey beğeniyorum yahu. Yani bende mi bi gariplik var bi ben mi böyleyim bilemedim...


Bir de tabi dizi yeni çıktığı zaman adının geçtiğini duyunca 'biter bitmez izleyeceğim' dediğim ama sonra bu dizide konuk oyuncu olduğunu unuttuğum, diziyi izlerken karşıma çıkınca heyecandan kalbimi yerinden çıkaran biricik aşkım, oppa sendromu tetikleyicim, bir saniyede ergene dönüştürücüm So Ji Sub sürprizi vardı kiiiiiiii... Heralde dizinin en güzel kısmı onun olduğu 20 saniyeydi hahahahah


Hiç böyle beklemiyordum diziyi. Gerçekten büyük hayal kırıklığı oldu. Böyle Jeju adasında geçen sıcacık bir aşk hikayesi beklemiştim. Belki de son zamanlarda izlediğim Forest dizisinin entrikasız daha sakin hali gibi bişey aradım. Ama olmadı.

Özellikle son bölümü tam bir fecahatti... Başkanla ablanın birbirine yamanması saçmalığı, zengin avcısı kızın mutlu olması çekilmezliği, Geon Woo'nun abisinin karısıyla ilgili manasız hikaye... Ve tabi bizimkilerin son dakikaya kadar sağlam bir ilişki kuramaması, akıl almaz, saçmalıklarla dolu ilişki dengesi... Yok efendim kız dayanabilir miymiş? Dayanamazsa çocuk yardım etmeye hazırmış... Yani ne komik ne de sempatik bi hikaye. Karakterlerle de uygun değil. Neyden bahsettiğimi anlamayan oldu belki kusura bakmasın ama anlayan da hak vermiştir umarım. 

Uzun lafın kısası ben sizin yerinizde olsam izlemezdim. Kendim de izlerken epey sıkılarak, arada telefonuma bakarak arada da atlayarak izledim maalesef. Ama zaten dizi 2015 dizisi, izleyecek olan çoktan izleyip o hatayı yapmıştır, izlememiş olan ise bir sürü yeni dizi varken ona dönmeyecektir. Bi saf ben kaldım böyle eski notlarına kafayı takıp açıp izleyen. Aferim bana buldum belamı!
















2 yorum:

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^