''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Şubat 2018 Pazar

İzledim: I'm Not a Robot


İnsanlarla fiziksel temasa geçtiğinde ölüm riski yaşayacak kadar ciddi bir alerjisi olan Kim Min Kyu, insan görünümünde robotlar üreten bir firmadan evinde çalışması için bir robot alır. Firma, son anda robotlarında çıkan bir aksilik sebebiyle geçici olarak, robot gibi davranan Jo Ji A'yı göndererek Kim Min Kyu'yu oyalamaya çalışır. Bu sırada Kim Min Kyu; ömrü boyunca insanlarla paylaşamadığı her şeyi robot sandığı Jo Ji A ile paylaşır.


2017'de üstü üste Rebel, Strongest Deliveryman ve şimdi de I'm Not a Robot... Tam anlamıyla bir Chae Soo Bin zehirlenmesi geçireceğimi düşünmüştüm ama hiç de öyle olmadı!

O kadar tatlıydı ki, sanki bu robotu Chae Soo Bin'den başka kim oynarsa oynasın diziyi bana izletemezlermiş gibi alıştırdı, bağladı kendine. Çok sevdim. Hem karakteri hem de oyuncu olaarak Chae Soo Bin'i.

Bu sene hem bu dizide hem de Rebel: Thief Who Stole the People'da kendisini çok beğendiğim için Strongest Deliveryman'i affediyorum hhihihi^^


Yoo Seung Ho normalde pek de sevdiğim bir oyuncu değil açıkçası. Belki de oynadığı rollerde dolayıdır. Ama arkadaşlar şu tipe bakar mısınız? Bu dizide bu çocuk nasıl sevilmez?

Yani sürekli gülerek baksın bana, evde besleyeyim. Öyle bir tip. Ama böyle erkek erkek bi auradan çok, yavru köpek aurası var o da ayrı ^^ Gerçi ses tonu çok iyi!

Kim Min Kyu 'sonunda empati kurabildiğim bir karater' dedirtti bana. İnsanlara alerjisi olan ve bu yüzden kendi kendine vakit geçirmekten zevk alan bir çocuk. Ahanda ben! Haahahahah....

Robotla insanı ayırt edememesi zekasından bi şüphelendirse de, yılların yalnızlığına veriyorum ve çok seviyorum Kim Min Kyu'yu.


Çift olarak yakışmamaları mümkün mü allaşkına? İkisi de nasıl bebeksi... Vallahi cuk diye tencere kapak olmuşlar. Bundan sonra kimseyle yakıştıramam sanki.

Zaten Rebel'da rol arkadaşı olduktan sonra birisinin bu ikisini aynı anda başrol yapması da boşuna değil heralde di mi? Hem birbirlerine hem de ekrana acayip yakışıyorlar. 


Aji-3 (robotun adı) icat eden ekibe de bayıldım. Kendi içlerinde mükemmel bir mizahi dengeleri vardı ve diziye büyük eğlence kattılar. 

Ayrıca bu gürültücü çatlak ekibin Kim Min Kyuya arkadaş olması, onu yavaş yavaş hayata bağlayıp arkadaşlığın ne olduğunu öğretmesi çok hoşuma gitti. 


Bana kalırsa çoook güzel işlenmiş bi hikaye. Dozunda aşk, komedi ve pek tabii entrika var. 

Ağır dram içermeyen, izlenmesi kolay, insanın yüzünde gülümseme bırakan bir dizi. 


Bu arada diziyi iç rahatlığıyla tavsiye ederken şunu da söylemem lazım. Özellikle Japon dizileri başta olmak üzere; Çin, Kore vb. Uzakdoğu'da robot temalı diziler çok popüler ama şimdiye kadar izlediklerimin arasında ennnnnnn iyisi bu diyebilirim. 

Ama garip bir durum var ki reytingleri Kore'de çok iyi değilmiş. Hatta Yoo Seung Ho "Reytinglerimiz çok iyi olmasa da çalışırken en mutlu olduğum dizi setiydi ve yine de iyi ki yapmışım diyorum." gibi bir açıklama yaptı. Aynı yayın saatinde karşısında hangi dizi vardı bilmiyorum ama kesin ondandır diye düşünüyorum. Başka bir açıklaması olamaz çünkü!!!!







13 yorum:

  1. Hahaha.İzlediğim dizi tam da buydu ^^

    YanıtlaSil
  2. uzun zamandır izlediğim en güzel ve en unutulmaz Kore dizilerinden biriydi benim için :) reytinglerin iyi olmayışı şaşırttı :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi ya ben de şaşırdım! ama dediğim gibi, kesin aynı yayın saatinde çok iyi bi dizi vardı ki güme gitmiş bu. cidden çok sevili bi diziydi^^

      Sil
  3. Sevgili Mely bunu soylememden bikmissindir ama ben yine yine sana coook tesekkur ederim cinguya!)Yani ne diyeyim bilemiyorum coookkk begendim,cok sevdim bu duziyi.Oyle ki,Yoo Seung Hoo-nun adini bile bilmezken simdi her yerde gulumsemesini goruyorum.Boyle salya sumuk aglayasim var ki,ben cok cok baby face sevmem.Song Jong Ki haric.😊.Neyse öho öhom...Cift olarak asiri yakistirdim ben de.Yan roller bir harika.Bir de bu dizide insanin yalnizliginin ve caresizliginin onu nelere inanmak istemege zorladigini gormek uzdu beni.Yoksa 160 IQ-su olan birinin insani robot sanmasi akil kari degil.Melycigim her zamanki gibi harika tavsiyen icin kocamaaaannnn sevgiler arkadasim.😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ne teşekkürü allaşkına^^
      bu yoo seung ho hiç benim tarzım bir oyuncu değil aslında ama allahı var fena gülüyor, insanın içini erite erite. sonra diziden çıkınca gerçeklerle karşılaşıyorum, daha bebek yahu resmen^^
      yalnızlık gerçekten çok fena bir şey. ne noktalara getirdi çocuğu... o yüzden ben de diyorum ya tam benlik bi karakter mükemmel empati kurdum diye hihihi^^

      Sil
  4. Yeni bir dizi ararken remember dan tanıdığım bu adamın dizilerine baktım ve senin yazına rastladimm. 32 bölüm görünce acaba gereksiz mi uzatilmistir napsam diye kararsız kaldim. Fantastik dizileri seviyorum yazısı okudum ve karar verdim madem bu gece baslayayim buna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izleyeli uzun zaman oldu ama hala ne kadar tatlı ve yüzümü gülümseten bir dizi olduğunu hatırlıyorum. bence de başlamalısın^^

      Sil
  5. Kaçıncı bölümde öğreniyor gerçeği Allah aşkına ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy öyle bölüm bölüm hatırlamıyorum kiiii :(

      Sil
  6. İzledim ve çok beğendim, pandemi günlerinde böyle diziler psikolojime çok iyi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söylüyorsunuz sıkıntılı zamanlarda bu tarz diziler insanı çok rahatlatıyor..

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^