''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Mayıs 2017 Pazartesi

İzledim: Voice

Yazıya başlarken, dizideki profesyonel psikopatımız Mo Tae Gu'ya selam göndererek şu şarkıyı ekliyorum. Diziyi izleyenler iç ürpertisiyle, izlemeyenler huzurla dinleyerek okuyabilirler yorumumu^^


.
.
.

voice drama ile ilgili görsel sonucu

Polis Kang Gwon Joo çocukluğunda geçirdiği bir kaza sonucu, normal bir insanın duyamayacağı sesleri bile duyup ayırt edebilmektedir. Karakolun çağrı merkezinde polis olarak çalışan Kang Gwon Joo, bu yeteneği sayesinde kendi babasını öldüren katille Moo Jin Hyuk'un eşini öldüren katilin aynı kişi olduğunu anlar. İnsan üstü duyma yeteneği olan Kang Gwon Joo ve her türlü suçluyu yakalayabilen başarılı bir dedektif olan Moo Jin Hyuk birlikte çalışarak kendi aileleri dışında da sayısız kişiyi öldüren bu seri katili yakalamaya çalışırlar. 

İlgili resim

Woahhhhh! demek istiyorum! Jang Hyuk yine akıl almaz oyunculuğuyla diziyi kopardı gitti. Böyle bir adam yok ya... İlk bölümde, karısının cesedi yanındaki oyunculuğu zaten ipucunu vermişti sanırım. Son ana kadar hayranlıkla izledim. Nasıl bir oyuncu bu???

Özellikle aksiyon sahneleri... Sanırım şimdiye kadarki en aksiyon dolu rolüydü. Kamera arkalarını izleyerek gördüm ki hiç dublör kullanmadan, saatlerce dövüş hareketlerinin provasını alarak her bir sahneyi kendisi büyük bir itinayla ve efor sarf ederek çekmiş. Ayakta alkışlıyorum gerçekten!

İlgili resim

Bana kalırsa Jang Hyuk'un karşısına Lee Ha Na pek de yakışmamıştı. Karakter de öyle olabilir elbet ama, Lee Ha Na çok donuk, mimiksiz, sıkıcıydı. Ses tonu bile o kadar tek düzeydi ki, Iphone Siri'nin ondan daha duygu dolu olduğunu söyleyebilirim. Çok ciddiyim. Aşırı duygusuzdu. Ne siniri, ne üzüntüsü yoktu... Bay geldi bu kadından.

İlgili resim

Dizinin ilk bölümü. Yüzünü göremediğimiz cüppeli psikopat bir katil, sevinerek, mutlu olarak ve hatta gülerek hevesle birilerini öldürüyor. Katil kim bilmiyoruz.

Yeminle söylüyorum, oyuncu kadrosunu hiç bilmeden gözümde canlanan ilk insan Kim Jae Wook oldu.  Neden bilmiyorum ama, o an adı aklıma gelmese de direk yüzü gözümün önüne geldi. dizinin ortalarında anca gördük yüzünü ve ben kendimle anlamsız bir gurur duydum^^

Jang Hyuk'tan sonra dizinin ikinci bel kemiği diyebilirim sanırım. Bu kadar gerçekçi psikopat katil rolü yapılamaz... Her mimiği, sesinin her tonu birbirinden mükemmeldi. Nasıl bayıldım anlatamam. Özellikle klasik müzik dinleyerek kurbanlarını hayal ettiği o sahneler ve Kang Gwon Joo'nun evine girip, kendisini yakalamak için oluşturduğu tabloyu gördüğündeki sevinci beni şok etti. Böyle bir adam olamaz diye! Gerçekten oyunculukta zirve yaptı diyebilirim!

İlgili resim

Dizi baştan sona aksiyon, kanlı sahneler, tüyler ürpertici cinayet ve bir dolu başka suç hikayesiyle dolu. Bölümler ilerledikçe gerim gerim gerilip nefesimi tutarak izlemeye başladım. Kore'de yayınlanırken bir kaç defa uyarı da almış dizi zaten aşırı kanlı ve vahşet dolu sahnelerinden dolayı. Yine de gerçekçilikten ödün vermek istemeyip dizinin saatini ileri almışlar ve izleyici kitlesini +15'ten +19'a çekmişler. Öyle özenle yapmışlar bu işi yani. Çok izlensin, aman uyarı almasın diye hiçbir sahneden kesinti yapmamışlar.

İlgili resim

İlk bölümden son bölüme kadar hevesle bekledim şu ikisinin arasında bi şey olucak diye de olmadı ya ben ona yanarım... Bayaa bayaa gram romantizm olmayan diziyi izledim. Ben ki 'romantizm dizilerin tuzu biberidir, tema ne olursa olsun bir damla olmalıdır' diyen kız, heyecanla izledim bitirdim ya diziyi... O zaman Defendant'a da bir fırsat vermem gerekir sanırım öyle değil mi? Hihiihi^^

voice drama shin dae sik and park eun soo ile ilgili görsel sonucu

Hayır en azından şu iki bızdığın mutlu sonunu görebilseydik...

voice drama golden team ile ilgili görsel sonucu

Bana göre dizinin en büyük eksiği, böyle güzel bir Golden Team kurulmuşken ekibin içine azıcık espri, bir iki komik sahne koyulmamasıydı. Yani Kang Gwon Joo'nun dizi boyunca tek bir kez bile yüzü gülmedi ya diyorum. Zaten duygusuz rol, mimiksiz oyuncu koymuşsunuz... Azıcık, miniminnacık bi sevimlilik olaydı iyiydi.

Yani bir tutam romantizmle bir tutam komedi olsaydı (öyle kah kah demiyorum da hani karakterler arasında ufak esprili anlar olur yaa öyle) tam olurdu sanki.

Bir de tüm olaylar çözülüp katil Mo Tae Gu yakalandıktan sonra, akıl hastanesinde neden öyle bir olay oldu (olayı söylemicem tabi) anlayamadım... Bende mi sorun?

voice drama golden team ile ilgili görsel sonucu

Dizinin en sonunda, dizi boyunca ölen herkesi anarak, 'tüm bu insanlar bizlerin aileleri ve komşularıydı. toplumumuzda bu altın saat içerisinde daha fazla kişi kaybetmememiz için bu dizi çekilmiştir. etrafımızda daha fazla haksız ve talihsiz ölümlerin olmamasını diliyoruz.' notuyla bitirmeleri süperdi!

NOT! Altın saat, dizide, kurbanların 112'yi aradıktan sonra kurtarılması için harekete geçilen zaman dilimiydi.

Şöyle bir toparlarsak, her bölümdeki hikayeler ayrı ayrı mükemmelken ana mevzu kan donduracak şekilde heyecanlıydı.  Tırnaklarımı yiyerek izledim desem yeridir. Yukarıda dediğim gibi, baharatı eksikti azcık sanki o kadar. Yoksa cidden çok lezzetli bir dizi^^

10 yorum:

  1. Uzzzuuunn bir aradan sonra tekrar selamun aleykum sevgili Mely.Iyisinizdir insAllah.Dizi yorumunu dikkatle okudum ve diziyi izlenecekler sirasina yazdim.Şimdi oglusum anne sutu aldigi icin boyle diziler izlememeye calisiyorum.😊Ama izledigim gibi yorum yazicam.Tavsiye edecegin romantik komediler olursa sevinirim.Romantik dramda olur ama cok huzunlu olmayanindan😂.Ellerine saglik.Saglikla kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa canım benim gerçekten merak etmiştim nerelerde diye.. senin bi de oğluşun mu var? hem de memede? allah bağışlasın ya yerim ben onu!!! aman sen böyle gerilimli şeyleri izleme onunla boşver! bak ben şimdi şahane komikli romantikli bir dizi yazıyorum, bitek düzenlemesi kaldı bikaç güne yayınlarım inşallah onu izlersiniz^^ yada eskilere dön do bong soon, kim bok joo falan izle hihihi^^
      yaaaa resmen bebişiyle benim yazılarımı okuyan birisi var, o kadar mutlu oldum ve duygulandım ki... ikinizi de çoooook öpüyorum ve bütün dualarımla pozitif enerjimi gönderiyorum!!!

      Sil
    2. Tesekkur ederim canim guzel sozlerin icin.😊 Bebegin varmi bilmiyorum ama şayet varsa Allah bagislasin,yoksa insAllah bu duyguyu tatmayi sana da nasib etsin bizim tatli melegimiz 😘.Merakla bekliyorum bitirmeni canim.Biz de oglusumla seni opuyoruz cccoookkk teyzesi.Saglikla kal can😘👼

      Sil
  2. Ay yine ben ^^
    Güzel diziymiş yahu.Methini çok duyuyorum farklı bloglarda.O Yesung mu bana mı öyle geldiii?
    Eee sen katili mi söyledin şimdi anlamadım orayı pek ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. spoiler maul bol bende söylemiş bulundum ama merak etme öyle süpriz bi isim değil zaten. 'aaa bu muymuş katil' falan olmuyosun yani, adamı görür görmez katil olduğu belli. o yüzden büyük bi sırrı açıklamış bulunmadım hahaha^^
      ama öyle bi sır olsaydı açıklamış da olabilirdim yani öyle de güvenmiyorum kendime >^-^<

      Sil
  3. Bu diziyi halen izleyemedim ya ben , aşırı merak ediyorum ama kendimi tutuyorum , kafamın dolu olmadığı bir zaman izliycem çok kaliteli duruyor çünkü :D
    Defandant müthişti bence izle , ji sung döktürmüş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de mutlaka kafan boşken izle çünkü zaten kafayı dolduran bi dizi bu^^ defendant'ı da sıraya ekledim!

      Sil
  4. yemin ederim içimdeki yaradır bu adamın pek tanınmaması derik köklü agaçta aşık olduğum fated to love youda kalbimde saklamak istediğim bir ahjussidir kendileri hayranım bu adama hayran. oyunculuğu mükemmel ama bu diziyi izlemedim bana biraz ağır geldi konu böyle konular pek sevmem ama belki ilerde baya bi ilerde izlerim^^ emeğin için teşekkürler izlememde okumak çok iyi geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içerisinde romantizm ve komedi olmadığından biraz ağır gerçekten. tahammülün yoksa izleme derim. ama aksiyon ve heyecan hat safhada. oyunculuk tartışılmaz zaten!

      Sil
    2. evet oyunculuğun çok iyi olucağından hiç şüphem yok teşekkürler önerin için ayrıca ^^

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^