''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Ocak 2017 Pazartesi

SBS Drama Awards 2016

Bundan önce yazdığım KBS Drama Awards 2016 yazısı için tıktık

Dolu dolu geçen SBS Drama ödüllerinden kısaca bahsetmek istiyorum bugün.

sbs drama awards 2016 ile ilgili görsel sonucu

SBS Kanalı 2016 yılında Six Flying Dragons, Doctors, Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo, Romantic Doctor, Remember, Please Come Back Mr., Entertainer, Jealousy Incarnate, Beautiful Gong Shim ve hala devam etmekte olan Legend of the Blue Sea gibi önemli diziler yayınladı.

Geceden Notlar:
  • Öncelikle SBS ödüllerinin en güzel yanı oturma düzeniydi. Balo salonu tarzında, her ekibin kendi masasının olduğu güzel bir düzen vardı salonda. Başrol-yanrol demeden herkes bir arada oturmuştu ve töreni bu şekilde izlemekten çok büyük zevk aldım.
3SzjE4i.jpg

  • Zannediyorum ki bu ödül töreninden zevk almamın en büyük sebebi Moon Lovers ekibiydi. Önceki yazımda bahsettiğim, drama ödüllerinin entertainment ödüllerinden daha sıkıcı olmasına neden olan oyuncu egosu ve aristokratik tavırlar bu ekipte yoktu. Şarkılara coşkuyla eşlik edip ödül alan diğer oyuncuları büyük mutlulukla alkışladılar. Kendi ekiplerinden birisi ödül aldığında ayağa kalkıp en az kendileri almış kadar sevinip mutlu oldular. Diğer masalarda herkes resmi bir şekilde tokalaşıp gülümserken burda ekip içinde her daim aile havası ve eğlence vardı, herkes birbirine devamlı sarıldı. Kayırmak gibi olmasın benim biricik Lee Joon Gi'm de hepsinden büyük olmasına rağmen onlardan daha çok gülüp eğlenen ama aynı zamanda da onların arkasında olan bir abi gibiydi. Gözüm Ji Soo ve Nam Joo Hyuk'u aradı ama maalesef birisi KBS diğeri ise MBC drama ödüllerine katılmayı tercih etmişti.
  • Oturma düzeni iyi olsa da ödül verme düzeni saçma sapandı. Normalde ödüller dizilerin bölüm sayılarına göre kategorilere ayrılırken bu sene SBS, dizilerin türlerine göre kategori yapma kararı almış ve eline yüzüne bulaştırmış. 
PmlksFM.jpgVLG26Dw.jpgzl9bC8e.jpg
  • KBS'de Park Bo Gum nasıl damga vurduysa burda da Lee Joon Gi sempatikliğiyle damga vurdu geceye bence. Hayranlarını, ustalarını selamladı, arkadaşlarına destek oldu ve mütemadiyen güldü. Bir kişi daha vardı damga vuran: Lee Min Ho. Ben hayatımda bu kadar sıkıcı, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, suratsız bir adam görmedim. Kusura bakmayın Minozlar ama Lee Min Ho gecenin en büyük hayal kırıklığıydı.

  • Kibar tavırlı, hanım hanımcık, zayıf, güzel Jang Geun Suk ne hale gelmiş şok oldum! Gerçekten inanamadım. O altın suyuna batmış görmemişin çingene ceketinden de hiç bahsetmek istemiyorum! Çok garipsedim. Ayrıca o da aşırı suratsız ve gergindi ve bence kesinlikle sunucu olmaya uygun değildi.
  • KBS ödüllerinde Park Bo Gum ödül alınca ağlayan Kim Min Seok, burda da Doctors'daki rolüyle kendisi ödül aldığında çok ağladı. Ben de onunla birlikte ağladım. Gerçekten çok güzel bir çocuk, çok güzel bir insan!
  • Baekhyun'lu falan tüm sahne şovları, şarkılar mükemmeldi gecede!
gong hyo jin ile ilgili görsel sonucuentertainer ji sung ile ilgili görsel sonucuİlgili resim

  • Jealousy Incarnate'ten Gong Hyo Jin, Entertainer'dan Ji Sung ve Please Come Back Mr.'dan Rain gibi büyük oyuncular törende yoktu. Çoğunun, ödül alamayacaklarından emin oldukları için törene gelmediklerini düşünüyorum ve bana çok saçma geliyor. Hepsinin rol arkadaşları törendeydi. Kendileri ödül almasa bile destek olmaları gerekirdi bana kalırsa.
kim rae won ile ilgili görsel sonucujun ji hyun ile ilgili görsel sonucu
  • Kim Rae Won sağlık sorunları yüzünden, Jun Ji Hyun ise çekimde olduğu için törene katılamamış.

İlginizi Çekebilecek Bazı Ödüller:
  • Top Excellence Award for Genre&Fantasy Drama: Kim Rae Won (Doctors), Park Shin Hye (Doctors), Lee Min Ho (Legend of the Blue Sea)
  • Top Excellence Award for Romantic Comedy Drama: Namgoong Min (Beautiful Gong Shim), Jo Jung Suk (Jealousy Incarnate), Gong Hyo Jin (Jealousy Incarnate)
  • Top Excellence Award for Long-Running Drama (uzun diziler): Jang Geun Suk (Jackpot)
  • Excellence Award for Fantasy Drama: Kang Ha Neul (Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo), Oh Yeon Seo (Please Come Back Mr.)
  • Excellence Award for Genre Drama: Yoo Seung Ho (Remember), Yoo Yeon Seok (Romantic Doctor), Seo Hyun Jin (Romantic Doctor)
  • Excellence Award for Romantic Comedy Drama: Kang Min Hyuk (Entertainer), Minah (Beautiful Gong Shim)
  • Excellence Award for Long-Running Drama: Yeo Jin Goo (Jackpot)
  • Hallyu Star Award: Lee Joon Gi (Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo)
  • Top 10 Star Awards: Namgoong Min (Beautiful Gong Shim/Remember), Park Shin Hye (Doctors), Seo Hyun Jin (Romantic Doctor), Lee Min Ho (Legend of the Blue Sea), Lee Joon Gi (Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo), Jang Geun Suk (Jackpot), Jun Ji Hyun (Legend of the Blue Sea), Jo Jung Suk (Jealousy Incarnate), Han Suk Kyu (Romantic Doctor)
  • Best Couple Award: Romantic Doctor, Legend of the Blue Sea ve Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo çiftleri
  • Special Acting Award for Fantasy Drama: sung Dong Il (Legend of the Blue Sea), Seahyun (Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo)
  • Special Acting Award for Genre Drama: Park Sung Woong (Remember)
  • Special Acting Award for Romantic Comedy Drama: Oh Joo Wan (Beatutiful Gong Shim), Seo Ji Hye (Jealousy Incarnate)
  • Special Acting Award for Long-Running Drama: Song Jae Rim ve Kim So Eun (Our Gap Soon)
  • New Star Award: Go Kyung Pyo (Jealousy Incarnate), Hyeri (Entertainer), Kim Min Suk (Doctors), Kim Min Jae (Romantc Doctor), Moon Jı In (Doctors), Minah (Beautiful Gong Shim), Baekhyun (Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo)
Sadece ödül alan önemli kişileri ve dizileri yazayım demiştim ama neredeyse tamamını yazmış oldum. Burdan da anladık nitelikli dizi sayısı bakımından SBS, KBS'den daha başarılıymış bu sene.

Ancak daha önceden de söylediğim gibi ödül verme düzeni çok mantıksızdı. Ödül isimlerine bakarsanız Genre Drama gibi bir saçmalık göreceksiniz. Genre kelimesi zaten tür demek. Bu, hangi dizi türüne tekabül etti hiç anlamadım. Yada Excellence ile Special Acting ödülleri arasında hiçbir fark yok gibiydi. Varsa da biz anlamadık. İki ödül de hemen hemen sadece yardımcı oyunculara verildi. Ayrıca Top 10 Star Awards diye uyduruktan bir ödül yapmışlar. İyi oyuncuların hepsine aynı ödülden birer tane verelim de sonra ben niye bunu aldım o niye şunu aldı diye huysuzluk, kıskançlık yapmasın demişler sanki. Diziler güzel, oyuncular güzel ama ödüller uyduruk bir geceydi. 

Son olarak, mükemmel olduğunu duydum, mükemmel olduğuna da eminim ayrıca ancak daha izlenmemiş 8 bölümü olan Legend of the Blue Sea dizisine bu kadar çok ödül verilmesi azcık torpil gibi geldi bana. Daha yarısında nerdeyse dizi ne bu acele. Biten dizilere daha çok şans verilmeli gibi gibi... 

Bu geceden de benden bu kadar^^

4 yorum:

  1. Oha,o Jang Geuk Suk'muydu!Altındaki yazıyı okuyuncaya kadar anlamadım.Hatta baktım uzun bir süre bu kim diye.Yattığın yerde ekmek mi yedin Geuk Suk,bu ne hal?
    Biraz geç okumuş oldum ama çok beğendim.Emeğine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi bambaşka bi adam olmuş resmen.... o ki en çok global hayranı olan oyunculardan birisidir yani napmış kendine... yazık valla.
      aaa teşekkür ederim, beğenmene çoook sevindim^^

      Sil
  2. Lee Jun Ki ve Jung İl Woo yu çook severimm.Sana ödüllere inanmadığımı söylemiştim bak burda da çevir kazı yanmasın yapmışlar.ayrıca çok eğlenceli bir yazıydı çok eğlendim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lee Joon Gi'ye büyük hayranım ama nedense Jung Il Woo bir o kadar antipatik geliyor... nedense kimseyi eli boş göndermeyelim tarzı bir durum var törenlerde, dediğin gibi insanın güvenini kırıyor -_-

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^