''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Ekim 2016 Pazar

İzledim: Cinderella and the Four Knights Yorumu

Bu aralar nedense her şeyi geriden izliyorum. Ama sonunda ben de izledim.

cinderella and the four knights ile ilgili görsel sonucu

Öncelikle diziye başladığım ilk andaki fikirlerimi söylemek istiyorum:

Görsel sonucu      Cinderella7.jpg

Bu adamdansa                                                          Bu adamın

Başrol olması akıl karı mı? 

Ve yine

Görsel sonucu

Bu adamın                                                     Bu çocuktan

Küçük olduğuna kim inanır???

(İkisi de 87'li ama kesinlikle Jung Il Woo, Ahn Jae Hyun'dan büyük gösteriyor. Hem de bayaaa!)

Ayrıca bu karakterlerin çoğu 20 yaşındaymış!!! pehhhh duy da inanma!!!

Eveeeet, ilk izlenimlerimi yazdığıma göre, rutin yorumuma geçebilirim hahahaha


cinderella and the four knights ile ilgili görsel sonucu
Allahım ekibe bakar mısınız, çok dinamik ve güzel durmuyolar mı? İzlememek olmazmış zaten!
Başrollerdeki kızla çocuğa olan antipatim sebebiyle diziyi izlememeyi düşünüyordum ben aslında. Sonra toplum baskısı altında kaldım (malum herkes bayıldı diziye). İyiki de kalmışım! Ayıpladım kendimi bir tvN dizisinden nasılll şüphe ederim diye. Daha izleyip de beğenmediğim bir dizileri olmadı sanırım, bu da dahil.

cinderella and the four knights ile ilgili görsel sonucu

Başrolde Kang Ji Woon rolünde Jung Il Woo var. Ben bu adamı nedense sevemiyorum. Daha önceden High End Crush diye bi dizisini izlemiştim (nedense yorumunu yazmayı unutmuşum onun). Orda da sevememiştim. Tipi mi bi garip anlamadım gitti!

Özellikle ilk bölümlerde acayip kıl oldum. Devamlı olarak atarlı giderli ergen havalarında bi şey. Tamam sorunların var da kimin yok yani? Kimsenin hayal bile edemeyeceği bir hayatın var ama sen devamlı afra tafrasın! Gıcık oldum. Sonradan karakter azcık sevimlileşse de ben sadece güldüğü zamanlarda sevebildim kendisini. Gülümsemediği her an benim için tahammül edilemez bir tip maalesef.

cinderella and the four knights ile ilgili görsel sonucu

Eun Ha Won rolündeki Park So Dam için de farklı şeyler söyleyemeyeceğim ne yazık ki. Tahammül edemediğim bir kadın kendisi. Yani çok güzel değil -tamam güzellik her şey değil- ama çok iyi bir oyuncu da değil yada hiçbiri olmasın ekstra bir cazibesi de yok. Bunca yumurta gibi çocukla aynı diziye ne diye koymuşlar anlamadım gitti.

Daha önce Beautiful Mind'da Jang Hyuk'un karşısında ne kadar ezildiğinden bahsetmiştim zaten. Ordan sonra bir adım daha da ilerlememiş bana kalırsa.

cinderella and the four knights ile ilgili görsel sonucu

İkisini de sevmesem de çift oldukları zamanki aşk böceği hallerini çok sevdim. Birbirlerine çok yakışmışlardı!!!

cinderella and the four knights ile ilgili görsel sonucu

Daha önce de söylediğim gibi bence başrol olması gereken kişi Ahn Jae Hyun'du. Ama olmamış, yazık olmuş.

İlk bölümlerdeki Eun Ha Won'la aralarındaki esprili cilveleşmeleri çok sevdim, daha uzun olsaymış daha güzel olurmuş.

Karşısına koydukları bu ablamıza ise gıcık oldum. Ablanın suratsızlığı ve ruhsuzluğu bir yana, ilişkileri de dizinin en anlamsız noktasıydı bana kalırsa. Şimdi başlarda böyle belli ki bunlar deli gibi aşıkmış, bişey olmuş ve ayrılmışlar. Her şey bu durumu işaret ediyor yani bunlar adeta böyle bir Leyla ve Mecnunmuş. Yıllarca çok büyük bir aşk yaşamışlar ve birden ayrılınca kız şok olmuş. Ben öyle algıladım. Sonra ilerki bölümlerde sebebi anlıyoruz, okey mantıklı da canım siz 10 yaşındaymışsınız ya! Bu ne destan bu ne aşk. Sanki bunlar böyle hayatlarının en büyük aşkını, bütün ilklerini falan birlikte yaşamışlar gibi bi haller, bunca anının aşkın yaşanmışlıkların üstüne ani ayrılığın şoku ve boşluğu falan. Halbuki bunca anı 10 yaş anısıymış, o aşk 10 yaş aşkıymış. Çok saçma geldi yani bana orası.



Dizideki en favori karakterim, tabii ki Kang Seo Woo rolündeki Lee Jung Shin oldu. CNBlue en sevdiğim gruplardandır, Jung Shin de en sevdiğim üyelerinden. Bana sanki kendini canlandırmış gibi geldi. Çok samimi, gerçekçi ve tatlıydı. Ve benim 'knight'ım oydu kesinlikle!

Görsel sonucu

Dizide klasik zengin oğlan fakir kız, birkaç çocuk arasında paylaşılamayan kız, masumiyetiyle gelip şımarık çocuğun hayatını değiştiren kız hikayeleri vardı. Klişeler yani. Ama ben klişeleri çok severim^^

Boys Over Flowers gibi dizilere benzetenler olmuş çok. Bence pek de benzemiyordu. Yani 4 erkek 1 kız dışında benzer bir yanı yoktu, o da sayılmaz artık (burda 4. erkek sekreter abimiz, çok da yakışıklıydı kendisi)

Görsel sonucu

Ben dizinin ilk bölümlerinde sıkıldım açıkçası. Sanırım başrollere adapte olamamamdan kaynaklı bir durumdu o ama. Sonraları o kadar eğlenerek izledim ki anlatamam. Ekip genç, dinamik, eğlenceli.

Özellikle ev içerisinde, kuzenlerin birbirleriyle yavaş yavaş geçinmeye başladığı sahneler çok güzeldi, bir de tatil sahneleri.

Görsel sonucu

Eun Ha Won'un o rezil aileden kurtulup birden bu 3 yakışıklının arasına düşmesi gerçekten de bir Cinderella hikayesiydi. Ailesinin hali, ayakkabı sahneleri gibi Cinderella masalına yapılan göndermeleri de çok sevdim. (ben ki tam bir disney manyağıyımdır, nasıl sevmiyim!)

Ayrıca o ailenin kızımızın başına büyük sorunlar açacağını düşünmüştüm ilk bölümlerden, senarist epey insaflı çıktı, kafamda kurduğum hiçbir felaket gerçek olmadı. Öngörülebilir felaketler gerçekleşseydi sanki dizi sıkıcı olucaktı, olmaması daha şaşırtıcı ve eğlenceli yaptı diziyi.

Görsel sonucu

Dizide genel olarak başlarda Eun Ha Won'ın, başkasından hoşlandığını düşünmesine rağmen Kang Ji Woon'un peşinden koşmasına, sonlarda da ondan kaçmasına sinir oldum. Azcık uçkuruna sahip çıkıp evden ayrılana kadar bekleseydin rahat rahat çıkarın adamla halbuki, salak kız! Anlamsız anlamsız hareketler yapmayın kızlar ya bi adam olun keyifle izletin!

Bi de senaryoda birkaç tane daha sevimli kıskançlık sahnesi olması çok mümkündü, olsaydı da izleseydik. Bunca erkeğin arasında bi kız sonuçta. Şahsen ben komikli şirin kıskançlık sahneleri izlemeye bayılıyorum^^



Sona gelince, elbet bi zengin oğlan fakir kız draması vardı ama hepimiz hazırlıklıydık sanırım buna. Sonu şaşırtıcı bir şekilde tatmin ediciydi. Alışkın değiliz malum!

Yalnız böyle mutsuz sonlar, yarım bitenler, anlamlandıramadıklarımız falan hep bir gıcık eder yaa.. Burda da herkesin birden melakeye dönüşmesi gıcık etti beni. O üvey anneyle kız kardeşin 10 yıl sonra birden bire 180 derece değişmesi bariz saçmaydı. Ama adet bir masal misali tüm kötüler iyi olsun, herkes mutlu olsun demiş senarist.

Olsun be!

cinderella and the four knights happy ending ile ilgili görsel sonucu

O zaman bu yazımı şöyle kapatıyorum;

Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine.
Gökten üç elma düştü; biri bana, biri bu yazıyı okuyanlara, diğeri de bütün iyi insanlara olsun^^


6 yorum:

  1. Bu dizi bana çok klişe geldi bende izlemedim , tahmin ettiğim gibiymiş . Jung il woo'yu ben severim ama izlemediğim için şimdi bilemedim , fakat 49 days de oyunculuğu çok iyiydi . Sonu mutlu biten diziler çok sibir bozucu oluyor , bir anda nasıl hepsi iyi olur ki , saçma yani .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben 49 days'i izlemediğim için bilemiyorum ordaki oyunculuğunu, gerçi burda da oyunculuğu iyiydi ama ben tipine gıcığım galiba komple^^

      ben mutlu sonları severim, severim de herkesin birden kanatlı meleğe dönmesi saçmaydı bana göre...

      klişeleri sevmeyenlere göre bi dizi değil, izlememekle iyi etmişsin o zaman^^

      Sil
  2. Ben Jung il woo'yu çok severim,oyunculuğunu da pek bi beğenirim ama bu dizi çok dandikti bea.Sen nasıl oldu!da beğendin anlamadım.Kızı hiç tanımıyorum ben ilk bu dizide görmüştüm sanırım görüntü olarak oğlanlardan küçük göstermesi rol için avantajı olmuş olabilir,malum oldukça geençlik dizisi.Bu dizi de ikinci roldeki oğlanın performansını jung il woo'dan çok daha gazla beğendim karakter rolüydü.Ama tüm bunlar bence Kore dizi klişeleri olduğu için bazen oyuncular baş rollerde antipatik durabiliyor ve yeteneklerini çok sergileyemiyorlar.Son dönemde bu klişe bozulsa da baş rol erkeklerini hep narsist,gıcık tipler yapıyorlar fakir pecmurde bir kız gelip aşkıyla oğlanı adam ediyor maneviyat öğretiyor falan.Bence bunun asıl amaca son derece materyalist olan Kore düşüncexinin özellikle gençler üzerinde kırılmaya çakülışılmasından kaynaklanıyor.Çok yemek yiyen,parası olnayan,paspal hatta çoğu zaman nerdeyse süzme salak ama son detece temiz kalpli kız modeli..dizinin sonunda hep esas oğlanı kapar.Benim teorilerim bunlar efenim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teorlerine tamamen katılıyorum. hatta ben o klişe konuyu ve o kendini beğenmiş, küçük dağları ben yarattım diye başlayıp sonradan naif kızımızın aşkıyla yumuşayan erkek karakterleri çok seviyorum. burda da jung il woo olmasaydı (ki o varken bile fena değildi) karakteri daha çok severdim. senle farkımız: ben jun gil woo'yu sevemedim gitti!!! ben de ikinci rolü beğendim, hatta da yukarıda yazdığım gibi oyuncu olarak da ahn jae hyun'u daha çok sevdiğim için onun başrol olmasını tercih ederim -_-

      Sil
  3. jung il woo ya gıcık oluyorum. harbiden koskoca an jae hyun varken neden sonda tüm kötüleri bile iyiye çeviren senarist başrolü doğru düzgün seçememiş?başa sarıp sarıp an jae hyun un sahnelerini izliyorum. daha 40 dizi izlememe rağmen doğru düzgün bi dizi bulamadım. tam buldum dedim şu tipsiz adam birden ortaya çıktı. ne işin var ya senin orda? 7/24 sana lanet ediyorum duy beni ey senaristttttt

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaaha çok güldüm bu yoruma. diziyi izleyeli çok uzun zaman oldu ama o anda neler hissettiğimi hatırladım sayende^^ bu başrolün yanlış seçilmesi olayı beni kahrediyor cidden. yeni bir yorum yazıyorum şimdi haftasonuna, aynı durum orda da var hatta. koreli castingler maalesef kafayı yiyo bazen...

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^