''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Şubat 2015 Cumartesi

İzledim: Pinocchio

Evet geç kaldım ama izledim değil mi?
Eleştirmeyin lütfen ^^


Dizi, geçmişleri de gelecekleri de kesişen iki genç muhabirin, adaletli birer muhabir olma ve geçmişteki olayların üzerindeki sırrı kaldırma yolundaki hikayelerini anlatıyor (vuhuu nasıl özet çıkardım ama).


Dizinin başrol ve yan rolleri pançik pançik parlayan hem genç hem sevimli hem de güzel/yakışıklı karakterler. Tamam itiraf ediyorum diziyi Lee Jong Suk için izlemiş olabilirim ama Kim Young Kwang da en sevdiğim yardımcı oyuncu ve onun da hiçbir dizisini kaçırmamaya çalışıyorum.

Ve ayrıca bu dizide Young Kwang çok daha mükemmeldi ve ben olsam kesin onu seçerdim ^^



Dizinin ilk birkaç bölümünde, Lee Jong Suk'un karakteri olan Dal Po un bu paçoz hallerini izlemeye bayıldım. Dizi mükemmel bir başlangıç yaptı diyebilirim. 

Yani arkadaşlar tipe bi bakın. Bi daha bi bakın ^^



Düşünün ki Jong Suk var, paçoz saçlarla dolaşıyor, birkaç bölüm sonra Young Kwang'ın dahil olacağını biliyorsunuz, komikli sahneler var ve çok önemli bir sebep olmasa da Park Shin Hye başrolde. İşte böyle bir dizi... Ağzımın suları akarak 3-5 bölüm izledim ama malesef devamı öyle olmadı.

Birkaç bölüm sonra diziden çok ama çok sıkıldım. 'Bu diziyi mutlaka izlemeliyim' düşüncesi ve Lee Jong Suk'un gülyüzü hatrına ittire ittire izledim ama Allahtan 12. bölümden sonra falan biraz açıldı da nefes aldım.



Bir kere dizide henüz muhabir bile diyemeyeceğimiz 4 tane stajyerin kendini yiyip bitirmelerini izliyoruz. Arkadaşım polis polislik yapmıyor, dedektif desen hak getire. Bu 4 arkadaş adli tıp, karakol, hastane koşuşturuyor, tanıklarla röportaj yapıp kamera kayıtlarını araştırıyor. Hayır olacak iş mi allasen??? Size mi kaldı bu?




Sonra Park Shin Hye ve Lee Jong Suk un karakterleri olan Dal Po ve In Ha arasındaki ilişkiden bahsetmek istiyorum. Dal Po bence tam bir dallama. Hayır anlıyorum acılı bir geçmişi falan var ama kızın suçu ne. Zavallım kız gel dese geliyor git dese gidiyor, her dakka bir suçluluk hissi falan. Dallama Dal Po (nasıl da yakıştı adına) kızı pohpohlayacağı, bir dediğini iki etmeyip el üstünde tutacağı yerde köpek gibi azarlıyor, gel-git oynatıyor kızı. Kız hasta olsa anlamazzz, istifa etse farketmezz, kendisi için ne hallere düşüyor adamın ruhu duymuyor! Ayyyy uyuz oldum yeminle!!!

Ayrıca pek çok dizide bahsettiğim o başroller arasındaki elektrik, çekim malesef ikisi arasında yoktu. Hem de hiç!


Choi In Ha'nın saflıktan ve iyilikten eriyip biten temiz kız hallerine de bir süre sonra gıcık olmaya başladım. Kendini feda etmeye hazır, her dakka ota b.ka özür dileyerek etrafta dolanan, kendini herşey içi heba edip suçlu hisseden, insanı artık öffleten bir tip yani!


Choi Dal Po ya gelince... Tamam çok sevimli falan ama Doctor Stranger'daki Lee Jong Suk'u arattı diyebilirim. Ordaki eğlenceli halleri, sempatik tavırları ve binbir surat halini özledim.



Dizide anlayabileceğiniz üzre Dal Po (Lee Jong Suk) ve Kim Young Kwang'ın karakteri Seo Beom Jo, In Ha'ya (Park Shin Hye) aşık. Ben şahsen tatlı tatlı kıskançlık sahnelerini, bu sahnelerdeki komiklikleri izlemeye bayılıyorum. Şahsi fikrim çok yetersizdi.





Seo Beom Jo ya gelince...
Ay ne diyebilirim ki mükemmeldi, kusursuzdu.
Şirinlik muskası, karizma abidesiydi.
Süper ağlayan, süper gülen bir adam.
Bu dizide Lee Young Kwang, Lee Jong Suk u cidden sollamıştı benim fikrimce.




Şimdi gelelim müjdeli haberimize.
Arkadaşlar Park Shin Hye uzun uğraşlar ve birbirinden yakışıklı/karizmatik başrol oyuncuları sonrası öpüşmeyi öğrenmiş! Evet ciddiyim! Tamam çok iyi değil belki ama öğrenmiş ve bu da Lee Jong Suk'a kısmet olmuş.

Haa karşısındaki sayesinde öğrenmiştir diyeceğim ama şimdiye kadar Lee Min Ho, Jung Yong Hwa, Jang Keun Suk gibi adamlarla oynadı, boru değil!!! Yaşına ve acemiliğine veriyor, hayırlı olsun diyorum. (bu arada içimden aptal kız şimdiye kadarki güzelim adamları değerlendiremedi diye geçirip sapık mıyım lan diye de bi utandım^^)

Pinocchio hakkındaki uzuuuun bitmez tükenmez yazımı dizideki en sevdiğim karakterden bahsederek sonlandırmak istiyorum.


Haber kanallarından birisinin şefi olan Hwang Gyo Dong rolünde Lee Pil Mo. 
Bence aşırı sempatik, içten içe esprili, düşünceli ve duygularını belli etmekte zorlanan çok tatlı bir karakterdi.
Lee Pil Mo, Emergency Couple'da da çok benzer bir karakteri canlandırmıştı ve orda da çok sevmiştim. Burda da bayıldım tatlişkoya ^^
Ama dizinin sonunda onunla çaylak arasında bişey oldu mu anlamadım, olsun istedim, merak ettim.


Çook uzun ve bol fotoğraflı bir yazı oldu. Aslında bunca lafı hakedecek mükemmel bir dizi değildi bence ama dizide oynayan sayısız harika oyuncu, ve kötü senaryoya rağmen güzel karakterler olunca uzun uzun anlatmadan olmazdı.

Hem de ne kadar eleştirilecek şey, o kadar uzun yazı değil mi? ^^





3 yorum:

  1. bu dizide aklımda kalan dizilerden yayınlandığı dönem bu diziye aşıktım tabiki ilk bölümler :D hele abinin kaza sahnesi ay aşk ya aşk neyseki o diziden sonra karakterimizinn yıldızı parladı yoksa çok üzülürdüm ^^ evet o ve aylak açıkta kaldı cidden ama koruyup kolluyordu kızı biz aşık olduklarını düşünelim öyle daha iyi.:D güzel inceleme olmuş tebrikler ve teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben park shin hye'ye de lee jong suk'a da deli hayran olmadığımdan sanırım, bende çok er eden bir dizi olmadı bu.

      Sil
    2. öyle güçlü konu yoktu o yüzdendir belki ^^

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^