''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Ağustos 2018 Perşembe

İzledim: What's Wrong With Secretary Kim

Herkes yaz budalası olmuş Ege'den Akdeniz'e plajdan plaja savrulurken ben 'Güneşe alerjisi olan, yazdan nefret eden ve tüm yazı evde geçirenler derneği başkanı' olarak tam bir sonbahar ve ilkbahar insanıyım. Her sene yazlık mekanların karınca sürüsü gibi olduğu dönemi İstanbul'da geçirir, okulların açıldığı ve yazlıkçıların artık dönüşe geçtiği Eylülde tatilime başlarım. Nasıl güzel bir dönemdir anlatamam size. Hafiften rüzgar başlar, kavurucu güneş gider, her yerin balık istifi hali bitip yerine huzurlu azınlık kalır. 

Demem o ki, benim de tatil dönemim geldi sevgili okur. Evden çalışma imkanı olan şanslı birisi olarak Eylül ayının hemen tamamını Ege'de sayfiye bir yerdeki yazlıkta geçiriyorum genelde. Konseptim bol bol doğal yerleri (dağ-taş, keşfedilmemiş koylar-sahiller) gezip, köy pazarlarından doğal meyve-sebze yiyip, günümün çoğunu hamakta yatarak kitap okumak ve akşam üzeri denize girip deniz kenarında ufak bir piknik yapmak üzerine kurulu. Yani bildiğiniz emekli hayatı gibi bir şey, en sevdiğim. Malum kendimi bildim bileli 'beach party' insanı olamamışımdır. 

O yüzden de yaklaşık bir ay için yazı yazamayabilirim, affola. Ama güzel bi diziyle ara veriyorum. Kadroya bakın be behey behey behey!!!



Lee Young Joon'un 9 yıllık sekreteri Kim Mi So birden bire işten ayrılmaya karar verince Young Joon panik olur. Önce sekreterini kaybetmemek için çabalamaya başlar ama sonrasında ona gerçekten aşık olduğunu anlar. Bu sırada ikisini geçmişten birleştiren gizemli bir olay ortaya çıkar.


Başrolde Kim Mi So rolünde çok sevdiğimiz Park Min Young'u izliyoruz. Ya bu kadın böyle cebe koymalık, portatif boy aşırı tatlı bir şey. Kocaman gülümsemesi, pürüzsüz cildi ve zerafetiyle çok hoşuma gidiyor. Ayrıca çok güzel (bir estetik harikası olması azcık hayal kırıklığı olsa da...). 

Kim Mi So'da hem narin hem de güçlü bir karakterdi, çok sevdim.


Yalnız şu cidden AT KUYRUĞU gibi olan saçlarına uyuz oldum. Gerçek mi bilmiyorum -gerçek gibi görünmüyor- ama umarım postiştir ve bir an önce çıkarır. Ben onu Healer'daki saçlarıyla beğeniyorum. Çünkü benim için Park Min Young demek hala Healer demek. Çünkü Healer kalp Ben!


Lee Young Joon rolünde ise Park Seo Joon var. Park Seo Joon benim bebeğim! Onu Witch's Romance'da keşfetmiş, "off bundan ok fena bir şeyler olacak" demiş ve dibim düşmüştü. Tam olarak 'gülüşüne kurban!' dediğimiz tiplerden olur kendisi. Yada 'canını seveyim!' mesela. 

Ayrıca oyunculuğuna da laf yok! Gerçekten çooooooook güzel bir karakter canlandırdı bu dizide. Hem iyi kalpli, düşünceli hem de egoist kendini beğenmiş. Hem aşktan anlamayan, şaşkın ve şapşal hem de aşkından ölüp elinden gelen her şeyi kızın önüne seren. Yani her zamanki gibi 'her eve lazım' tiplerden birisi. Ayrıca bir ağlama sahnesi vardı kiiiii.... Vouuuuvvvvvvv! En iyi aktörler listesinde ordan adını yazdırır Seo Jooncuğum.


Çift olarak ne kadar mükemmel bir uyumları oluğunu, nasıl şahane bir kimyaları olduğunu satırlarca anlatmama gerek yok bence. Böyle kıvılcım çıkan öpüşme sahneleri falan vardı dizide. Bayılmamak elde değil. Zaten ondandır ki ikisinin gerçekten bir ilişki yaşadığı dedikoduları aldı başını gitti şuan. Gerçek midir bilemiyorum ama ben bu Park Seo Joon,'un en sonunda kiminle bir ilişki yaşayacağını çok merak ediyorum (ben olmadığı kesin -_-). 
O kadar masum suratlı, iyi kalpli tipli, güzel gülüşlü bir adam ki kime yar olacak meraklardayım...


Diziden genel olarak bahsedecek olursam, kendileri diziyi anlatırken romantik, komedi ve gizem demiş ama bana kalırsa gizem pek yok. Dizinin başından sonuna pançik pançik bir aşk hikayesi izliyoruz. Bu ikili dizinin hemen başlarında kavuşup birlikte olmaya başlıyor, sonra da çok geçmeden sözüm ona gizem açıklığa kavuşuyor ve biz tam gaz bir aşk izleme keyfine varıyoruz. Aksiyon, drama, ayrılık, kötü adamlar falan hiçbir şey yok. 

Aslına bakarsanız normal şartlarda bu biraz sıkıcı bir durum olabilir ama böyle mükemmel oyuncuları izlerken sıkılmaya pek de fırsatımız olmuyor.


İzlemesi inanılmaz eğlenceli bir ofis ekibi var. Yani yan rolleri ve aralarında geçen konuşmaları izlemek ancak bu kadar eğlenceli olabilir! Çoooook gülerek izledim bunları.


Ve acıklı bir bromance izliyoruz. Acıklı dediğime bakmayın, komik bir ilişki onlarınki. Lee Young Joon'un en yakın arkadaşı Park Yoo Shik rolünde Kang Ki Young var. Çok kesin söylüyorum Kore dizilerinin EN EN EN iyi yan rolü Kang Ki Young'dur! Net!!!! Hem iyi , hem kötü, hem komedi rollerini büyük ustalıkla oynayan mükemmel bir oyuncu kendisi.


Diziyle ilgili çok hoşuma gitmeyen yada kafamı karıştıran birkaç şeyi yazmak da adettendir malum:
  • Geçmişlerinde onları bağlayan böyle büyük bir şey varken, Lee Young Joon'un 9 yıl boyunca aşık olduğunu anlamaması yada aralarında bir şey olmaması normal değildi bence.
  • İsim, karakter karmaşası olayı yuh dedirtti. O nasıl anne-baba allaşkına? Çocuklarını bir ömür öyle yaşatmışlar...
  • Abi de tam abi yani! Hem hafızan bölük pörçük olsun hem de bir ömür kardeşinin hayatını zindan et. Ohhh...
Bir de birkaç ekstra not:
  • Arkadaşlar o ev Secret Garden evi miydi? Ben şok!!!
  • Kola ile yapılmış bir çıkma teklifi sahnesi var ki Kore dizi tarihinin en yaratıcı fikri diyebilirim. Çok hoşuma gitti izlerken ^^
  • İnanılmaz hoşuma giden bir Because This is My First Life cameosu oldu.(dizinin başrolleri konuk oyuncu olarak geldi)


Ah! Diziyle ilgili ennnnnnn sevmediğim şey buydu aslında: böyle orda burda çıkan çizgifilmimsi animasyonal efektler. Gerçekten hiç sevmedim. Aslında Japon yapımlarının çok kullandığı ve aşırı sinirimi bozan bir şeydir bu, neden burda kullanmışlar bilmiyorum -_-


Uzun lafın kısası; mükemmel bir kadro, çok ponçik bir aşk hikayesi. Ben izlerken çok zevk aldım ama sanırım bunun en büyük sebebi gerçekten sevdiğim oyuncuları izliyor olmamdı. Objektif olmam gerekirse 11'inci bölümden sonra neredeyse hiçbir şey olmadı, tüm olaylar erkenden bittiği ve bizim çiftimiz çoktan mutlu olduğu için dizinin sonundaki o 'mutlu son' da "Ohhhh be sonunda mutlu sonlarına kavuştular bunca zorlukta sonra" hissiyatı yaratmadı.

Yani sen senarist, 40 yılda bir güzel bir son yaz, onda da bize o tatmini yaşatma! Helal olsun ya bu kadar gıcık olmayı nasıl başarabiliyorsunuz bi anlatsana?


Ama Park Seo Joon tam bir canım ve onun olduğu her şey izlenir.

Not: Size diyorum bana çocukluğunda sorunlar yaşamış zengin bir adam bulun diye. Bütün dizilerdeki mükemmel adamlar öyle geçmişlerden çıkıyor işte, ahanda yeni bir kanıt hahahah ^^









5 yorum:

  1. Great post , I'm following you , please follow me too

    www.makeyourfashionchoice.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. bunu bende izleyeceğim inş en kısa zamanda :) baya merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok ponçik bir aşk hikayesi, şiddetle tavsiye ediyorum ^^

      Sil
  3. İzliyorum spoi vermeden ya da ben almadan zevkle okudum yazdıklarını ve katılıyorum. Bu arada bu tarz izletecek diğer kore dizilerinden en iyilerini yazabilir misin ilk kore dizim bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk kore dizinse gerçekten neşeli bir diziye denk gelmişsin ama kalite olarak onlarca kat daha iyileri var. şanslısın ki gittikçe daha güzel diziler izleyebileceksin ^^ blogumda yazdığım inanılmaz güzel diziler var yorum olarak bence bir göz at çünkü tek tek yazmak zor. eğer yorumları okumak zor gelirse her senenin sonunda yazdığım 'yılın en iyi dizileri' listelerine bakman yeterli. her senenin bence en iyi olan 10 dizi tavsiyesini orda bulabilirsin^^

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^