''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Ağustos 2018 Çarşamba

İzledim: Lawless Lawyer


Hem yumruklarını hem de keskin zekasını kullanarak çalışan bir avukat olan Bong Sang Pil, aniden eline geçen bir bilgiyle memleketine geri dönüp annesinin intikamını almak ister. Tüm yönetimi kontrolleri altına almış şehrin ileri gelenlerinden oluşan bir topluluğu çökertmek için, kendisiyle kader ortaklığı olan avukat Ha Yae Ji ile iş birliği yaparlar.

Arkadaşlar konuyu yazdım ama konu bahane, kadro şahane. Yorumuma başlamadan önce şu devasa kadroya bakar mısınız!!!


Lee Joon Gi'ye olan hayranlığımı bilmeyeniniz yoktur. Kendi jenerasyonundaki bütttttün ünlü aktörler arasında en iyi oyunculuk yapanlardan birisidir bence tartışmasız. Mükemmel bir oyuncu.

Karakteri Bong Sang Pil'de az efsane değildi hani bu dizide. Öyle bir adam ki insanın iliklerine kadar güven uyandırıyor. Yani keşke sevgilim, abim yada arkadaşım olsaydı diyebileceğiniz bir tip. Çok beğendim.


Ama dizinin asıl efsanesi Choi Min Soo! 
Bu adam kral arkadaşlar! Tek kelimeyle. Böyle bir oyunculuk, aksan, tonlama, mimik yok! Başka dizi veya filmlerde izlediyseniz ne demek istediğim anlamışsınızdır. Hem karizmatik hem komik büyük efsane.
Buralarda biyerlerde yorumdan sıkılır çıkmaya karar verirseniz direk yazının sonuna inip Choi Min Soo ile ilgili hazırladığım ufak köşeyi okumanızı tavsiye ederim.

Ayrıca bu efsanelere ilaveten...


Lee Hye Young


Ahn Nae Sang


Yum Hye Ran


Park Ho San
Prison Playbook'u yazarken ne kadar bayıldığımdan bahsetmiştim. Sonra adam birden coştu zaten. Aynı yıl içinde My Mister ve Lawless Lawyer'ı sığdırarak banka hesabını epey bi doldurdu sanırım.


Ve tabi başrolde Seo Ye Ji. Oyunculuğuyla ağzımı açık bırakmadığından, "olsa da olur olmasa da olur" dedirttiğinden sona bıraktım kendisini hihihi

Ve adını yazmadığım bir sürü mükemmel oyuncu! Hepsi de yeri doldurulamaz karakterlerdi gerçekten.


Dizinin alt tonundan bir aşk hikayesi ilerliyor elbette. Güzel bir çiftimiz var. Ama benim gibi "aşk olmayan dizileri izlemeyi sevmiyorum" diyen birisine bile "aşk olmasa da olurmuş" dedirtti. Romantizm varla yok arası. Hikaye öyle hararetli ve hareketli ilerliyor ki aşka hiç odaklanamıyorsunuz. Var mı yok mu anlamıyorsunuz. Nasıl ne zaman başladı, ilişkileri romantik mi takip edemiyorsunuz. Benim hiç dikkatimi çekmedi bile yani.


Dizinin esas çifti Lee Joon Gi ve Choi Min Soo'nun canlandırdığı Bong Sang Pil-Ahn Oh Joo çiftiydi. Çok enteresan, bromance desen bromance değil. Ama bu ikili iki düşman arasındaki mükemmel kimyayı yansıttı ekrana. Uyum, bakışmalar her şey akıl almaz derecede güzeldi. 

Özellikle bir hastane sahnesi var ki! Önce bir olup kötü adamlara karşı dövüşüyorlar, sonra bir arada birbirlerine birer yumruk çakıp tekrar diğer adamlarla dövüşmeye başlıyorlar. Çok iyi sahneydi be!

Kamera arkalarını izlerseniz, bir veteran olan Choi Min Soo'nun Lee Joon Gi'ye nasıl öğütler verdiğini, Joon Gi'nin de saygıyla ve hayranlıkla dinleyip onları yerine getirdiğini ve çekim dışında bile ikisinin mükemmel anlaştığını görebilirsiniz. Sanırım bu ikiliyi bu kadar etkileyici yapan dışarıda da böyle uyumlu olmalarıydı. 


Dizide bir diğer güzel uyum da bu çetedeydi ki ne kadar anlatsam az. O aşırı komik ve eğlenceli sahneleri mutlaka izlemeniz lazım^^


Dizi genel olarak çok klişe bir konuya sahip aslında: benim en sevmediğim hukuki çatışmalar, iyilerin kötüleri hapse sokmaya çalışması felan... Ama dizinin işlenişi ve oyuncu kadrosu o kadar efsane ki, "heralde 3 bölüm falan izlemişimdir" diye düşündüğümde 9. bölümdeydim. Öyle hızlı akmış dizi.

Dizinin geçtiği yer Giseong maalesef bana küçük bir Türkiye'yi anımsattı. Adaletsizlik diz boyu, adaletsizliği yapanlar en yüksek mertebelerdeki kişiler, ve halk bu durumlar gözlerine sokulduğunda bile görmüyor, görmemiş gibi davranıyor yada inanmayıp bir koyunu oynuyor sonuna kadar. İt ite, it kuyruğuna sistemiyle, kraldan çok kralcı olanlar kol geziyor etrafta. İşin en acı yanı, dizide bile eğer kötüler bir noktada birbirine girmeseydi, iyiler asla kazanamayacaktı. Dizide bile böyleyse biz gerçek hayatta ne yapalım???

İzlerken bunları düşünmek biraz üzdü beni...


Gelelim daha eğlenceli bir kısma: aksiyon sahneleri. Arkadaşlar dizinin aksiyon sahneleri bir efsane. Ben dövüş izlemeyi çok sevmem genelde ama burda bazı sahneleri başa sarıp izledim. Dövüş sahneleri değil adeta dans koreografisiydi çünkü. BA-YIL-DIM! İşin en güzel yanı Lee Joon Gi'nin her bir sahneyi gerçekten bizzat çekmiş olması, ve o hareketleri gerçekten yapabilmesi. Kablo falan kullanmıyor yani adam. Kendisi her dövüş sanatı dalında bilmem kaçıncı kemere bilmem ne renk kuşağa sahip. İnstagramını azıcık takip ederseniz dünya şampiyonu adamlarla kıçı çıkana kadar antrenman yaptığını görebilirsiniz. Bu konuda kendisine büyük hayranım gerçekten.


Yukarıda da bir ara yazdığım gibi, kamera arkası görüntülerini de youtubedan mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Aşırı eğlenceli çünkü. Bu şeytan tüylü Lee Joon Gi, hangi diziye girse devamlı bir komiklikler, herkesi eğlendirmeler, büyüklerine ekstra saygı, küçükleriyle şakalaşmalar felan... Çok acayip bişey. Hele de Choi Min Soo gibi komik bir adamla bir araya gelince bomba olmuşlar.


Genel olarak dizi bence çooook güzeldi. Senaryonun akışının güzelliğinden ve kadrodan bikaç milyar milyor kere bahsettiysem, atmosferin güzelliğinden, ve komedinin de ne kadar bol olduğundan bahsedeyim ozaman. Yani mahkemeler, davalar, dövüş, kötü adamlar derken iç karartıcı bir dizi sanmayın. Tam aksine komik ve çok eğlenceli de. 

İç rahatlığıyla tavsiye ediyorum!


Biliyorum yorum değil kitap yazdım. Sanki yeteri kadar yazmamışım gibi Choi Min Soo'dan da bahseden özel bir yazı yazmak istiyorum. Onu azıcık daha tanıyın istedim.


Choi Min Soo, hiç oyunculuk yapamasaydı bile kendisine hayran bırakacak bir adam aslında. Ailesiyle birlikte yada kendisi yer aldığı bazı reality showları izlerseniz ne demek istediğimi anlayacağınızdan eminim. 
Nev-i şahsına münhasır denir yaa, işte o bu adam! Giyim tarzı, ses tonu, konuşma şekliyle ayrı bir karizmayken yaşam tarzı da enteresan. 60larına yaklaşmışken motosiklet kullanan, harmonika çalan, arkadaşlarıyla birlikte elleriyle kurduğu bodrum katındaki bir depoda yer alan toplama bir mekanda takılıp gitar çalıp şarkı söyleyen ama aynı zamanda diorama denen minyatür eşyalar yaratma hobisiyle ilgilenen bir adam. Bir de eskiden büyük bir kılıç ustasıymış, yarışmalara katılıp ödül alan cinsten hatta, sonra oyunculuk şarkıcılık... 2008 civarında bir sokak kavgasına adı karışıp halk tarafından kötülenince, pişman olup 1 sene boyunca ailesini terk ederek dağda tek başına yaşayıp inzivaya çekilen bir adam. Dışarda sert duruşu ve karizmasıyla herkesin ya korktuğu yada büyük saygı duyduğu ama evde karısının yanında dünyanın en şapşik, en esprili, en kedi gibi adamı olan, insanların korkudan önünde eğildiği ama karısının sakalını çekerek azarladığı bir adam. 

Ailesine ve karısına olan aşkını anlatamam! İnanılmaz bir aşk ve aile adamı. "Benim karım gibi bir kadın bulamazsanız asla evlenmeyin" diyebilecek bir romantik. Karısıyla nasıl tanıştığı, nasıl evlenme teklifi ettiğiyle ilgili hikayenin olduğu şu videoyu izlerseniz belki anlarsınız ne demek istediğimi. Daha çok yazasım var ama sıkılırsınız diye kesiyorum^^ Choi Min Soo ve ailesine bir göz atın, pişman olmazsınız^^











10 yorum:

  1. Uzuuun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadasim Mely.Bu diziyi izlemeyi dusunuyordum zira Lee Jong Kiye olan zafim belli, de bu aralar kafayi bayagi kitap okumayla bozdugumdan dizi izleyemiyorum.Sanirim insan bazen okuyup sindire-sindire dusunup,hayal etmek istiyor.En azindan ben oyleyim😊.Neyse yorumunu begendim.Izledikden sonra yazarim tekrar.Yeni tavsiyelerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa nerdesin sen? vallahi merak ettim. gerçi en iyisini yapmışsın. kitap okumak bu dizileri izlerken beyin akıtmaktan çok daha iyi^^ ben de bi şehir dışına tatile gitmeyi bekliyorum. o zaman sıfır internet ve tüm gün kitap maratonuna başlayacağım. o zamana kadar izleyebildiğimi izleyip yazmaya çalışıyorum işte ^^

      Sil
  2. 😊😊Canim tesekkur ederim.Insallah guzel bir tatil gecirirsin,ruhen ve bedenen dinlenirsin.Gerci ben o isin ruhen kismini az bir az doldurdum da beden kismini yapamiyorum😂😂.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de inan tam tersiyim. bedenim dinleniyor boş vaktim çok ama aklım her daim düşüncelerde, ruhum hep bi sıkışık. ruhum dinlenemiyor bir türlü... halledicez ama onu da inşallah ^^

      Sil
  3. Canim anliyorum seni inan, tam anlamiyla olmasa da kitap okumak bana iyi geliyor.Umarim sana da huzur verir.Bir de olmazsa olmaz ortam degisikligi.Mutlaka dene iyi gelir insallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim tatilim hayırlısıyla eylülde. herkes tatilden dönüp her ye boşalınca ben gidiyorum ^^ inşallah iyi gelecek ^-^

      Sil
  4. Ah Mely,bir kez daha tavsiyen icin tesekkur etmekle yorumuma basliyorum.Kendimi tekrar ediyorum her defasinda ama yapicak bir sey yok.)Diziyi cok begendim,oyunculuklar muhtesem.
    Lee Jong Giye olan hayranligimdan degil vallah adam cidden harika.Az bir az kilo almali diye dusunuyorum sadece😊,dovus sahnelerindeki performansina bayildim bu arada.
    Seo Ye Ji bu kizi ilk defa izliyorum buyuk olasilikla.Buyuk olasilikla diyorum cunki bu ses tonunu unutmus olmam imkansiza yakin bir sey.Benim ses konusundaki hassasiyetim malum.Kulaklarim cok hassas ve cidden boyle seslere alerjim var dermisim 😂😂tahammul edemiyorum.Duyguyu alamiyorum.Sesini saymazsak oyunculugunu beyendim.Uyumlari da guzeldi.
    Diger oyunculara gelince Ahn Nae Sanga olan hayranligim malum.Daha bir tek begenmedigim rolu yok.Malesef burda doya-doya izleyemedik kendisini ama izledigim kadariyla yine muhtesemdi.😄
    Eveeettt benim yeni  kesf etdigim,gec tanidigima uzuldugum ama tanimis olduguma da bir o kadar sevindigim 2 oyuncuda sira Choi Min Soo ve Park Ho San.Choi Min Soo kral yazmissin ya Melycim bence de aslan kral.Yani ne yazsam hayranligimi anlatacak yeterlilikte olmayacagini biliyorum.Ba-yil-dim😍😍😍.Oyle ki,bas rol gibi izledim kendisini.Park Ho Sana gelince adamin bakisi,gulusu konusuyor resmen.Nasil gorememisim bu zamana kadar hala hayret ediyorum dogrusu.Ikisi de favori ajushilerim listesine ust siralardan giris yapmis bulunuyor kisacasi.😊👍😍😍.
    Şimdi arkadaslar Lee Hye Young ve Yum Hye Ran ikilisine gelince,Lee Hye Youngu ezelden beri cok begenirim ben.Burda da oyunculugunu bir daha severek izledim.Mimikleri ve ses tonlamasi cok guzel.Durusundaki asaleti zaten izletiyor kendini.Yum Hye Rani da cok begendim.Oyunculugu muthis.Duygu gecisleri,ani mimik degisimleri enfes bir ziyafetdi dogrusu.Simdiki genc oyuncularda bunlari cok goremiyoruz malesef.Hele idol olanlarda daha az.Sirf yuz guzelligiyle bu isin olmayacaginin en guzel ispati Yum Hye Ran!Yazim baya uzun oldu Mely farkindayim.😂😂Kusura bakma artik.Yeni dizi tavsiyelerini beklerim canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya sen böyle sevdikçe ben nasıl mutlu oluyorum bir bilsen ^^
      lee joon gi nin kilo alması fikrine katılıyorum. bu kadar zayıf olması azcık feminen bir görüntü oluşturuyor --
      Seo ye ji'yi morim school'da izlemiş olabilir misin acaba? ben orda izlemiştim önceden çünkü.
      Choi min soo gerçekten milli eser falan olmalı. mükemmel bir adam. ağzım açık onu izledim hem de hayran olduğum lee joon gi'nin olduğu bir dizide.
      tüm yan roller mükemmeldi. sen acaba prison playbook'u izlemedin mi? kara mizah çok güzel bir diziydi yazmıştım bir ara aslında. işte orda park ho san parlamıştı. inanılmaz bir karakteri vardı. tavsiye ederim izlemeni bir ara.
      ben de göz aşinalığı olan oyuncuların olduğu dizileri izlemeyi seviyorum. ara ara yazarım 20000'li ergenlerde gına geldi diye^^
      sen hep uzun yaz, seviyorum ben. ben de sana uzuuuun uzun cevap veririm böyle ^-^

      Sil
  5. Canim ya ben de sen yazinca cok mutlu oluyorum.Daha sik paylasim yapmalisin.Ozluyoruz.Morim schoolu izlemisdim evet.Soyleyince hatirladim.Ama o zamanlar kulakliklarim arizaliymis qaliba genellikle sessiz izlemisim sanirim😂😂😂.Prison playbooku izlemedim malesef.Mutlaka izleyecegim.E 2 etken birlesdi ne de olsa,Mely ve Park Ho San!😘Bitirince yorum yazarim muhakkak can😊.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam bitirnce benim prison playbook yazımı da okuyup mutlaka beğendin mi haber ver. çok merak ediyorum çünkü şimdiye kadar izlediğimiz tüm kore dizilerinden farklı, hatta neredeyse amerikan tarzı bir dizi. sen ne düşüneceksin acaba :)))

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^