''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Ağustos 2018 Pazartesi

İzledim: Handsome Guy and Jung Eum

Bayramda bir yerlere gidemeyip evde elinde çay-kahve blogdan bloga güzel yazılar okuyup keyif çatanları da düşündük efendim :)) Sizi yalnız bırakacak değildim yaaa... Çok merak edilen ve popüler bir dizinin yorumuyla hepinize baldan tatlı hayırlı bayramlar diliyorum. Çok mutlu olun e mi?


İlişkiler ve kadınları tavlamak konusunda uzman olan Kang Hoon Nam ile görücü usulü ilişki ayarlayan bir ajansta çalışan Jung Eum bir kaç talihsiz rastlantı sonrasında birlikte çalışmak zorunda kalırlar. Karakter olarak tamamen zıt olan bu ikili zamanla birbirlerinden çok şey öğrenip sağlam bir ilişki kurmaya çalışırlar.

Dizinin bir diğer adı da The Undatebles


Dizide Hwang Jung Eum, kendi adında bir karakter olan Yoo Jung Eum'ı canlandırıyor. Hwang Jung Eum, eskilerden beri Kore dizileri izleyenler için önemli bir aktristir. Eskiden kaç kişi vardı ki sonuçta? Can You Hear My Heart, Full House, Secret, Kill Me Heal Me derken her şey çok güzeldi. Sonradan gözüm mü açıldı ne oldu bilmiyorum, Kill Me Heal Me sonrası her dizide aynı karakteri aynı kadını görmeye başladım. Farklı kadınlar yok da hepsi Hwang Jung Eum sanki. Son 4 dizidir aynı karakteri canlandırıyor. Çok sıkıldım. Oyunculuğu kötüleşti mi, hep kötüydü de ben büyüdüm yeni mi anlamaya başladım bilmiyorum. Ama bu diziyi izlemeyenler bu dizideki karakterini anlamak için Lucky Romance, She Was Pretty yada Kill Me Heal Me'yi düşünse yeter öyle diyeyim...

Aynı can sıkıcı çığlıklar, çocuk gibi anırarak ağlamalar, büyük ve manasız mimikler tabiiki de yerinde duruyor. Tam gaz! 

Uzun lafın kısası rahatsız oluyorum. Eskiden çok severken artık sevemiyorum... Ayrıca şu mantar kafasından da sıkıldım artık!


Nam Goong Min için ise tam tersi bir durum geçerli. Eskiden başrollere, romantik komedilere hiç yakıştıramıyordum. Psikopat olsun, kötü olsun diyordum (hala bence o rollerde en iyi, orası ayrı). Ama şimdi bi sempatik, bir sevilesi geliyor gözüme. Ayrıca bana kalırsa oyunculuğunu da gittikçe geliştirdi. Gözüme aşırı girdi anlatamam. Gittikçe daha çok seviyorum.


Çift olarak, bütün sevme ve sevmemeleri bir kenara bırakarak yakıştıklarını söylemem lazım. Yani dizi mıncır mıncır aşk sahneleriyle dolu değil, romantizm taşmıyor, ama yanyana durduklarında bile hoş bir görüntü var.

Bikere (bazı dizilerde söylerim bunu hep) olgun oyuncuların verdiği bir göz dolgunluğu var. Son yıllarda hep 20'lerinde yeni çıkış yapmış ergen oyuncuların dizilerine maruz kaldığımızdan, böyle görüntüler ister istemez insanın hoşuna gidip anlamsız bir güven duygusu veriyor. Şöyle ki: ben bu kadını 10 yıldır takip ediyorum, ve sevsem de sevmesem de dizileri hep güzel, bundan eminim. Adam da keza aynı şekilde. Piyasada bi kaliteleri var ve dizinin de o çizgide mükemmel olmasa bile tatmin edici olacağından eminim. 

Gerçekten de eskiden beri bildiğimiz, tanıdığımız ve izlediğimiz oyuncuların olduğu yapımları izlemek başka bir zevk vermiyor mu sizce de?


Ve ikinci adam rolünde cağnım Choi Tae Joon.  Kendisi maalesef henüz esas oğlan olamadı ama olsun yine de seviyoruz onu. Bu dizide Jung Eum'ın 30 yıllık arkadaşı ve onu seven Choi Jun Soo'yu canlandırdı. Dizilerde böyle milyar milyor yıllık arkadaşlar aşklarının geç farkına varıp elden kaçırıyor veya gözünün önündeki mutluluğu bir türlü göremiyor ya çok üzülüyorum. Yazık vallahi...

Benim dizide oyum kesinlikle Junsss'aydı. Yani 30 yıl birbirinin her halini görüp, sevip, katlanıp birbirinin ciğerini bilerek yaşadığın dostluktan dönen bir aşkın; yeni tanıştığın bir adamla her ne biçim bir çekim vb. olsa da, sürdüreceğin aşktan daha kuvvetli olacağına inanıyorum. 30 yıl yaşa bakalım o yeni adamla kolay mı???


Dizide, ajansa kayıtlı ama şimdiye kadar kimseyle buluşmayı kabul etmemiş veya kimsenin istemediği üyelere eş bulmakla ilgili bir hikaye var arka planda. Açıkçası ben bu hikayeyi, ordaki karakterleri, eş bulma aşamalarını izlemeyi daha çok sevdim. Dizinin diğer adı olan "The Undatebles" da ordan geliyor zaten. 
Dizinin Korece adı olan 훈남정음 (HoonnamJungeum) da hem Kang Hoon Nam'ın dergide yazdığı köşenin adı hem de karakterlerimizin isimleri olan 훈남(Hoon Nam) ve 정음(Jung Eum)'a gönderme. 
Dizinin İngilizce isminde Handsome Guy and Jung Eum demesi ise 훈남(Hoon Nam)'ın Korece anlamının gerçekten de Handsome Guy (yakışıklı adam) olması.

Böyle bir takım karışık açıklamalar, becerebildiysem...


Aklımda kalan bazı şeylerden bahsedersem:
  • Aşık olunca direk arkadaşını unutan, merak etmeyen, özlemeyen Jung Eum'a gıcık oldum. Zaten çocuğu da nerdeyse dizinin ortasında diziden çıkardılar. Yok oluverdi. Garip oldu.
  • Aralarındaki aşkın gelişmesi çok hızlı oldu, mantığa oturtamadım. O kadar aşka 'pehh' diyen adam nasıl BİRDEN BİRE şapşal aşığa döndü? O ivmeyi iyi veremediler bence.
  • Yahu bu kız pis midir, temizlik hiç bi yapmıyodur nedir ne kadar zaman sonra o minnacık kalbi yerde buldu? İyyyyyyy (nelere takıyosun allasen sen Melly!)
  • Oz Büyücüsü bebeklerine bayıldım! Ben de istiyorum. Ama en son adamın bütün oyuncaklarını satmasına içim acıdı vallahi. Gördüğüm en güzel sanat galerilerinden birisiydi orası halbuki.
  • Hoon Nam'ın Jung Eum'ın babasıyla tanışmadan önce prova yaptığı sahne ve babasına kendisini sevdirmeye çalıştığı sahneler MÜKEMMELDİ!
  • Dizinin sonunda birleştirdikleri tüm çiftlerin nasıl olduğunu bi göstersinler isterdim. Aklım kaldı onlarda.
  • Bir de her bölümün sonunda verilen aşk şuna benzer, aşk böyledir şöyledir şeklindeki benzetmeli özlü sözümsü şeyleri hiç beğenmedim, çoğunu da zaten izlemedim kapattım.


Dizi genel olarak şahaneydi diyemem. Hatta sanıyorum ki oldukça olumsuz yorum da almış. Ama bence tatmin ediciydi. Entrikalar, kötü adamlar efendime söyliyim olaylarrr olaylarrrr olmadığından alt çizgide giden, hafif komedi unsurlu bir romantik ilişki hikayesi diyelim. Kadro çok güzel bi kere. İzlemezsem aklımda kalır denilenlerden. Ufak bir şans vermekten zarar gelmez diye düşünüyorum^^

Ayrıca şu dizilerdeki çocukluğunu yaşayamamış, geçmişinde dram olup açılmayı bekleyen, bi bisiklete bindi diye kıza aşık oluveren yaralı erkeklerden bana da bulun lütfen. 
Çok mutlu edicem söz!
.
.
.
İYİ BAYRAMLAR <3<3<3



5 yorum:

  1. Ben bu diziden soğudum yahu.Gitti içimdeki bütün istek,kayboldu puf diye.O da Hwang Jung Eum'dan kaynaklı.En sevdiklerimden biri ama aynı karakteri sürekli canlandıran,içine gram bir şey katmayan adamı sevsem de izleyemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hak veriyorum. benim için de büyük bir heves kırıcı oldu bu kadın dizilere başlarken. ama allahtan nam goong min vardı ve o gerçekten mükemmel bir oyuncu ^_^

      Sil
  2. Hwang Jung Eum'u çok severim... Dramda da komedi de çok başarılıdır bana göre... Ama dizinin geneli için öyle birşey diyemeyeceğim ne yazık ki. Zira Hwang Jung Eum için bile olsa izleyemedim son bölümlere doğru senaryodaki sıkıntı yüzünden. Bu arada yazınıza istinaden emeğinize sağlık... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle teşekür ederim^^
      ben sanırım eskiden daha çok seviyordum. artık her dizisinde tahammülüm azalıyor koca koca reaksiyonlarına maalesef -_- dizi de işte harika değildi ama izlenemeyecek gibi de değildi canım ponçikli bir aşk en basidinden ^^

      Sil
    2. Rica ederim. :)

      Ben çok sever ve beğenirim kendisini. Onca rol yapamayan oyuncu arasında benim için yeri hep özeldir çünkü yaşadığı duygu geçişini izleyiciye de aktarabilen bir aktris fikrimce. Tabi sizin fikrinize de saygım sonsuz... :)

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^