''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Kasım 2017 Pazartesi

İzledim: While You Were Sleeping




Hong Joo rüyalarında geleceği gören bir kızdır. Daha kötüsü tanıdığı veya tanımadığı insanların ölümlerini de görmektedir. Bu sırada yeni savcı olmuş Jae Chan ile tanışır ve onunla birlikte rüyalarında gördüğü korkunç geleceği engellemeye çalışırlar.

Image result for while you were sleeping


"Yılın son yarısında elle tutulur bir dizi yok yeaaaa" diye düşünürken, SONUNDA içimi rahatlatan bir diziyle karşılaştım!

Uyarmama gerek var mı bilmem ama ucundan spoiler'li bir yazı okuyabilirsiniz ona göre!

Image result for while you were sleeping hong joo

Baş rolde çook da dört gözle beklemediğim Bae Suzy vardı. Ama beni öyle bir utandırdı ki bu sefer anlatamam!!! Suzy'ye neler olmuş arkadaşlar! Bildiğimiz oyuncu olmuş yaa...

Uncontrollably Fond'da bal böceğimin (Kim Wo Bin) partneri olmasına rağmen nasıl donuk nasıl suratsızdı. Oyunculuk desen yerlerde... Onun yüzünden zorla izlemiştim diziyi desem yeridir. Ama bu geçen 1 yılda oyuncu koçlarıyla mı çalıştı ne yaptı bilemem aşırı ilerletmiş kendini. İnanın ki çok sevdim!

Hem komik, hem tatlı, hem hüzünlü olmayı başarmış. İnanmazsınız mimikleri bile var hahaha^^
Şaka bir yana oyunculuğunu çok başarılı buldum ve eminim ki alıp yürür burdan.

Hong Joo'ya gelince... Lanetlenmiş mi desem ne desem bilemedim. Bir insanın başına gelebilecek en kötü özel yetenek olsa gerek. Sevdiğin kişilerin öldüğünü görmek ve çoğu zaman hiçbir şey yapamamak... Çok güçlü bir kız gerçekten. Karakteri çok sevdim. Ne fazla mızmız ne çok sert. Tam sevdiğim, aklı başında ama sevimli kadın karakterlerdendi. Bence tek gıcık yani -ki bu nedense Kore dizilerindeki kadın karakterlerde hep oluyor- diziye pançik pançik başlayan Hong Joo'nun gittikçe donuk bir kıza dönüşmesiydi.

Related image

Lee Jong Suk malum genç kızlarımızın prensi. Vallahi benim tipim değil, hayranı olmayan azınlıktanım sanırım. Ama çok iyi oyuncu kabul!

Jae Chan'ın şapşirik hallerini, üzülmelerini, korkusunu, her şeyini çok iyi aktardı seyirciye. Hele ki sonlarda bir ağlama sahnesi var, yarabbim beni bil hıçkırıklara boğuyordu nerdeyse kendiyle birlikte. Çok başarılı.

BRAVA!

Not: Lee Jong Suk'un teninin beyazlığı her seferinde biraz daha şok ediyor beni. Aklım ermiyor yahu..



İkiliye gelince... Aşkın oluşma ve ilerleme evreleri çok güzeldi. Böyle gökten manasız bir aşk inmedi, resmen birbirinin kaderiydi bu ikili.

Ama "Allahım aralarında öyle bir kimya vardı ki kıvılcımlar çıktı" yada "Öfff ne aşktı be" diyemicem. Bence her ikisi de çok iyi oyunculuk çıkarmalarına ve karakterlerini yüceltmelerine rağmen birbirlerine çok da iyi uyum sağlayamadı.

Gerçi dizinin bitmesiyle Suzy ve Lee Min Ho'nun ayrılık haberinin çıkması beni bir işkillendirmedi değil ama neyssssse...

Image result for while you were sleeping lee yoo beom

Kötü adam Lee Yoo Beom'dan da (Lee Sang Yeob) azıcık bahsetmek istiyorum. Bu güzel adamın içinden ne çıktı öyle yaa... Para için kötü insanların binbir pisliğini yok edip onları suçsuz göstermesi yeteri kadar kötü değilmiş gibi gittikçe kendini kaybetti manyak!

Yalnız 'kötü karakter' olarak çok sevdim. Çünkü çok gerçekti. Müvekkillerinin tüm suçlarını örtbas etmek için 40 takla atan avukatların her yerde var olduklarını düşünüyorum. Neticede haklı da haksız da olsa onların görevi savunmak! Hiçbir avukatın yeteri kadar parası olan bir müşteriye "Ama siz haksız ve suçlusunuz ben sizi savunamam kiiii" dediğini düşünmüyorum. Avukatlık azıcık ucundan şeytani bir meslek sanırım...

Neyse yahu. Lee Sang Yeob da oldukça başarılıydı uzun lafın kısası..




Bu üçlüye bayıldım ayrıca. Özellikle Han Woo Tak, hayran kaldığım bir insan oldu. Bu üçlünün arkadaşlık sahnelerini saha çok görmek isterdim.

Image result for while you were sleeping choi dam dong
Özellikle Kim Won Hae'nin canlandırdığı
 Choi Dam Dong 10 numara 5 yıldız bir karakterdi!
Han Woo Tak dışında genel olarak dizinin yan karakterleri mükemmeldi. İyisinden kötüsüne herkes yerine 'CUK' diye oturmuştu adeta. Ne bir fazlalık ne de bir eksiklik. Casting'e burdan alkış!!!!

Ayrıca diziye gelip giden konuk oyuncuların da her birisi oldukça ünlü ve başarılı oyunculardı. Çok hoşuma gitti bu durum. Birkaç bölümde bir uğraştıkları hukuki dava değiştikçe yepyeni ünlü isimleri görme şansımız oldu.

Ha aklıma gelmişken bunu da söyleyeyim: bu birkaç bölümde bir ilgilendikleri hukuki davanın değişmesiyle konunun değişmesi durumu çok hoşuma gitti. Çünkü genelde savcılı avukatlı hukuki dizilerde, devamlı olarak kovaladıkları sabit bir kötü adam olur ve hep onunla uğraşırlar. Ben de bu durumdan çok sıkılırım. Ama bu dizi beni hiç sıkmadı.

Image result for while you were sleeping hong joo and jae chan

Dizide çok hoşuma giden birkaç ayrıntıdan bahsetmek istiyorum, aman spoilerlara dikkat!

Genelde esas kızımızla esas oğlanımızın geçmişlerinin bir yerlerde çakışmış olması durumunu hiç sevmem ve bana çok bayat gelir. Ama bu dizide çok hoş işlenmişti.

Jae Chan'ın savcı bürosunun önünde, arabasının içinde çekildiği ve herkesin ezikleyerek baktığı şapşik fotoğraflarının aslında babası için olduğu ayrıntısı çok güzeldi.

Yine Jae Chan'ın babası için hayatını ve kendisini nasıl değiştirdiğini görmek çok duygusaldı.

Rüyaların hangi sebeple görüldüğü, eskiden kurtardıkları ajossinin de o rüyaları görüyor olması ve o ajossinin kim olduğu yine 10 numaraydı!

En sevdiğim detay ise en sonda, dizi boyunca ölümden/sorundan kurtarılan kişilerin farkında olmadan birbirlerine yardım etmeleri, önemsiz bile görünse ufak bir dokunuşla birilerine yardım ederek dünyayı daha güzel bir yer yapmalarıydı. Bence çok güzel bir mesajdı.

Image result for while you were sleeping kdrama wedding photo

Ve ciddiyim, dizinin güzel bir sonu vardı.

Related image

Genel olarak diziyi çok beğendim. Aşk (azcık daha tutku göreydik iyiydi), dostluk (helal olsun sana Woo Tak-koca adam), gözyaşı, komedi... Her şey vardı.
Ama bir efsane miydi?
Sanırım hayır.
Yine de rahatlıkla tavsiye edebilirim!

Related image




8 yorum:

  1. Bende Fight for my way den sonra bunu izlemeyi düşünüyorum güzele benziyor :)
    Bae Suzy'nin oyunculuğunu bende hiç beğenmemiştim Uncontrollably Fond'da. Merak ettim yorumunu okuyunca :)
    Görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. suzy aşmış kendini^^
      fight for my way mükemmel dizi bu arada. yazamadım, izledikten sonra üstünden çok sular aktı diye es geçtim ama cidden çok iyi.
      fight for my way ve sonrasonda while you were sleeping izlersen resmen zevkten dört köşe olucaksın demektir^^

      Sil
  2. lee jong suk ile ilgili fikirlerine %100 katılıyorum. arkadaşlarım nasıl yakışıklı bulmazsın diye darlayıp duruyor. o azınlıklta ben de varım... dizi içinse bayılarak izlemiştim, zaten kore dizisi izlemeye başlayalı bir sene gibi bir süre oluyor ve izlediğim en iyi diziydi sanırım. tek üzücü yanı woo tak ve karşılıksız aşkı idi. bu arada yazını çok beğendim ellerine sağlık, artık devamlı takipçinim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle hoşgeldin, hem bloguma hem de lee jong suk'a aşık olmayan kızlar kulübüne hhhahaha^^
      acilen daha çok dizi izlemen lazım çünkü o kadar iyi kore dizileri var ki buna en iyi demek çok çok zor. ama sana azcık imrendim, kore dizilerinden anlayan ve konuşabileceğin arkadaşların varmış. ben şahsen bu blogu etrafımda kimse olmadığı için yazmaya başlamıştım, hala da öyle ilerliyorum. değerini bil, pandemi biter bitmez korean drama nights yapın bence^^

      Sil
    2. bir sürü dizi var aklımda ama elim sadece nerede soft, durum ağırlıklı dizi varsa ona gidiyor pek de öyle bulamadığımdan az izleyebiliyorum. bu arada arkadaşlarım dediğim de 1 kişi jdksjfld. ama baya fanatik olduğu için nası beğenmezsin diye 2-3 arkadaş potansiyelinde kızıyor. hem bence biz de senin arkadaşınız, bence olabiliriz ?<3

      Sil
    3. ağır romance benim de en sevdiğim tarzlardan. sen söylediklerimi izle ben dana bol bol tavsiye veririm^^

      ayrıca evet tabiiki de arkadaşımsınız. zaten gerçek hayatta hiç arkadaşım olmadığı için bu blogu açtım ki burada birilerine anlatayım içimden geçenleri. hayır insan dizileri izleyince içi dolup taşıyo bi anlatmak istiyo aklındakileri ama dinleyen yok -_- ben de size anlatıyorum işte. çok çok mutlu oluyorum senin gibi pozitif dönüşler de olunca samimiyetle gerçekten çok teşekkür ederim <3<3<3

      Sil
    4. hmmm o zaman bir sürü dizi tavsiyesi alacağım senden, çünkü çok güzel diziler var.izlerim izledkikçe de seninle sohbet ederiz, çok güzel dinleyiciyimdir <3

      Sil
    5. bittikçe gel bittikçe gel^^ kelimenin gerçek anlamıyla yüzlerce dizi izledim. maalesef ki yeni dönemde biraz uzak kaldım piyasadan ama zaten esas cevherler eski dizilerde^^

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^