''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Ocak 2018 Pazartesi

MBC Drama Awards 2017

Söz verdiğim gibi, 2018'in ilk yazıları ödül törenleri olacak tabii ki de^^

Bu sene de 3 büyük kanalın hem Entertainment ödüllerini hem de Drama ödüllerini yakından takip ettim. Ve yine Entertainment ödülleri, Drama ödüllerinden çok daha eğlenceliydi. Ama ben tabiiki de siz okurlarımın merakı üzerine Drama ödüllerini yazıyor olacağım.

Öncelikle geçen yılın linklerini buraya bırakıyorum.
MBC2016 Drama Awards
SBS2016 Drama Awards
KBS2016 Drama Awards

Açıkçası benim için çok sıkıcı geçti ödül törenlerini izleme serüvenim. Pek çok yerde de hızlı hızlı atladım zaten. Çünkü bir kırmızı halıda gözümün aradığı hemen hiç kimse yoktu. So Ji Sub, Kim Woo Bin, Jo In Sung, Hyun Bin, Cha Seung Won gibi oyuncuları dizisi olmadığından, Ji Chang Wook'u askerliğinden, Gong Yoo ve Yoo Ah In'i ise Goblin ve Chicago Typewriter dizileri tvN kanalında olduğu için ödül törenlerinde göremedik maalesef. 

mbc drama awards 2017 ile ilgili görsel sonucu

MBC kanalı 2017 yılında  Rebel: The Thief Eho Stole the People, Two Cops, Missing 9, Hospital Ship, I'm Not a Robot gibi diziler yayınladı.

Ben şahsen sadece Missing 9'ı izlediğimden törenle pek alakam yoktu ve oldukça Fransızdım. Zaten Missing 9'ı izlememe sebep olan, hayran olduğum Jung Kyung Ho'da törene katılamamıştı. Çok sevimsizdi yani tören -_-

Geceden Notlar:
  • Tören benim hoşuma giden balo salonu konseptinde yapıldı. Yani her dizinin kendi masası vardı ve ekip bir arada oturuyordu. Gerçi herkes o kadar sıkıcıydı ki, ekip olmanın güzelliğini sanırım sadece Two Cops yaşattı bize.
  • Geçen sene halk oylamasıyla seçilen büyük ödül sahibi bu sene jüriye bırakılmış. Geçen sene zaten benim fikrimce bunun çok büyük bir hata olduğunu, en baştan kimin alacağının popülarite açısından belli olduğunu söylemiştim. Zira bu sene büyük ödülü benim hiç de tanımadığım yaşlıcana deneyimli bir oyuncu aldı. Halk oyu değil de yetkili bir jürinin tercih yaptığı belliydi.
  • Buna karşın en iyi dizi halk oylamasıyla belli oldu.
  • Ödül kategorilerinde çok büyük değişiklikler vardı bu sene. Mesela en iyi karakter ödülü diye bir şey vardı ve kendi içerisinde 3 dala ayrılıyordu o da: Best Villain (kötü karakter), Best Comedic Actor ve Best Outstanding Effort; ki en garibi de bu ödüldü. Best Outstanding Effort kategorisinde en çok eziyet çeken, tokat yiyen, suya giren yani rolünü yaparken en çok zorlanıp en iyi iş çıkarana ödül verildi. Gördüğüm ennnnn garip ödüldü cidden!
İlgili resim
  • Gözüme batan bir başka durum; sanırım törene gelen herkese ödül verildi, her kategoride röportaj yapılan kişi kimse o ödül aldı ve Daesang (Grand Prize) dedikleri en büyük ödüle aday olan herkese sağdan soldan başka ödüller de verilmişti ki alamazlarsa üzülmesinler diye sanki. Yani ödüllerde 'herkese bir şey verelim de gönülleri hoş olsun' durumu var gibiydi. Bu arada Daesang'ı da geçen senenin kazananı Lee Jung Suk sundu (sevenlere fan servis^^)
  • Çok garipsediğim bir durum: Best Couple diye bir ödül yoktu. Halbuki ödül törenlerinin en cıngıllı ödülüdür o yani..
  • KBS'de Strongest Deliveryman ile hiç ödül alamayan Kim Seon Ho, MBC'de Two Cops ile 2 ödül birden aldı ve ben çooook sevindim bu duruma. Çünkü aşırı tatlı bir adam yahu daha ne olsun^^
  • Bir de tüm gece en çok sinirime dokunan şey, herkesin grand tuvalet geldiği böyle önemli bir gecede ödül sunan Go Back Couple oyuncusu Son Ho Jun, resmen kazakla gelmişti. Vallahi o kadar gıcık oldum ki size göstermek için deli gibi aradım fotoğrafını ama bulamayınca ekran görüntüsü almak zorunda kaldım ^^


İlginizi Çekebilecek Bazı Ödüller:


  • Drama of the Year: Rebel: Thief Who Stole the People
  • Female High Excellence Award for Monday-Tuesday Drama: Lee Ha Nui (Rebel: Thief Who Stole the People)
  • Male High Excellence Award for Monday-Tuesday Drama: Jo Jung Suk (Two Cops), Kim Ji Suk (20th Century Boy and Girl / Rebel: Thief Who Stole the People)
  • Female High Excellence Award for Miniseries: Ha Ji Won (Hospital Ship)
  • Male High Excellence Award for Miniseries: Yoo Seung Ho (Ruler: Master of the Mask)
  • Male High Excellence Award for Weekend Drama: Jang Hyuk (Money Flower)
  • Male Excellence Award for Monday-Tuesday Drama: Kim Seon Ho (Two Cops)
  • Golden Acting Award for Miniseries: Kim Sun Kyung (Ruler: Master of the Mask), Jang Shin Young (Radiant Office), Oh Jung Sae (Missing 9)
  • Best Comedic Actor Award: Jung Kyung Ho (Missing 9)
  • Best Outstanding Effort Award: INFINITE’s L / Kim Myung Soo (Ruler: Master of the Mask)
  • Best Villain Award: Choi Tae Joon (Missing 9)
  • Best New Actor Award: Kim Seon Ho (Two Cops), Kim Jung Hyun (Rebel: Thief Who Stole the People)

misc

Ödülleri okurken dikkatinizi çekti mi bilmem ama kategorilerde ciddi abukluklar vardı her seneki gibi. Yeni açılan garip kategorilerden yukarıda bahsetmiştim. Golden Acting, Excellence  ve High Excellence gibi 3 seviyede ödül vermeleri bence zaten büyük bir hiyerarşi saçmalığı. Bir de onun yanında eskiden türlerine veya uzunluklarına göre dizileri kategorize ederken şimdi; Miniseries (kısa dizi), Weekend Drama (haftasonu dizisi), Serial Drama (dizi), ve Monday-Tuesday Drama (pazartesi-salı dizisi/bu kadar saçma bi sınıflandırma gördüysem nolayım!) gibi gruplara ayırmışlar. Bir gram anlam veremedim!

Neticede MBC Drama Awards bu senenin en sıkıcı töreniydi. Emin olun hemen arkasından yayınlayacağım SBS ve KBS on kat daha iyiydi bundan. En kısa zamanda onları da hazır ediyorum. Umarım törenleri izlemeye gerek duymadan zevkle okumuşsunuzdur. 


2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. ben izlerken henüz rebel: thief who stole the people'ı falan izlememiştim o yüzden izlemek çok sıkıcıydı hihihiih^^
      ama senin zevkle okumana çooook sevindim^^

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^