''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Ocak 2018 Pazartesi

KBS Drama Awards 2017

Geldik ikinci ödül törenimize. KBS Drama Awards bu sene en dolu dolu geçen törendi sanırım. Popüler yüzler de daha fazlaydı, eğlence de, gözyaşı da. Diğer yazı linklerini buraya bırakıp hemen başlıorum^^


2016 SBS Drama Awards

kbs drama awards 2017 ile ilgili görsel sonucu

KBS kanalı 2017 yılında Hwarang, Fight for My Way, School 2017, Witch's Court, Chief Kim, Manhole, Strongest Deliveryman, Go Back Couple, Father is Strange gibi diziler yayınladı.

Bu arada belirtmek isterim ki KBS ödüllerini tamamen altyazısız, Korece olarak izledim.
Feci gurur duyuyorum kendimle^^

Geceden Notlar:

  • KBS ödüllerinin en sevmediğim yanı salon düzeni. Sinema salonu gibi koltuklarda oturuyorlar ve koca koca tuvaletler giyen kadınlar ödül aldıkları zaman sıkışa sıkışa, ayaklara basmamaya çalışarak o aralardan çıkıp sahneye gitmeye çalışıyorlar. Ayrıca ön sıra-arka sıra kavramı da çok belli olduğundan 'arkada oturtulanlar önemsiz' gibi bir izlenim oluşuyor.
kbs drama awards 2017 park seo joon ile ilgili görsel sonucu
  • KBS Drama Awards açıkçası en eğlenerek izlediğim dizi ödülleri oldu bu sene. Çünkü Park Seo Jun diye bir gerçek var!!! Gecenin yıldızıydı kesinlikle. Güler yüzü, alçak gönüllülüğü, sempatik halleri... Ayrıca çok duygusal bir konuşma yaptı ödül alınca ki herkesin gözleri doldu. Mükemmeldi yani ne diyeyim daha.
  • Bu arada organizasyon olarak da tüm kanallar arasında en profesyonelce hazırlanılmış olan buydu. Mesela ödülü kazanan açıklanırken adayların yüzü ekrana yansıyordu ki bu da ödülü aldıkları andaki ilk tepkilerini görmemizi sağladı. Diğer kanallarda ödülü kazananı salondan bulup kamera odaklanana kadar tepkilerini çoktan kaçırmış oluyorduk. Bir de adaylarla yapılan röportajlar diğer ödül gecelerinden çoooook çok daha eğlenceliydi. Spikerden mi yoksa cevap veren oyuncuların karakterlerinden mi kaynaklı bilemiyorum...
  • Kanaldaki diziler ve dizilerdeki oyuncular bana kalırsa MBC ve SBS'dekilerden çok daha iyiydi. O yüzden de ödüle aday olanlar arasında daha büyük çekişme vardı.

  • Best Couple ödülünü tüm dizilerdeki bütün çiftlere vermeleri direk saçmalık. Bildiğiniz üzre bu 'kimsenin kalbi kırılmasın' stratejisinden pek de haz etmiyorum.

  • Jang Na Ra bebeksiliği diye bir şey var. Kadın 20 yaşında bir genci canlandırdı, 'Nasıl bu kadar genç görünüyorsunuz, nasıl güzelliğinizi koruyorsunuz?' diye sorulunca 'Makyaj' diye esprili bir cevap veriyor, bi de iltifatlardan utana sıkıla yani. Süt gibi kadın yahu. 'Nasıl bu kadar alçak gönüllü oluyorsunuz?' diye ben sormak istiyorum kendisine.
  • Bayıldığım Fight for My Way ve izlemediğim Father is Strange ödülleri süpürdü diyebilirim.

  • Witch's Court dizisinde cinsel suçlar ekibinde çalışan bir savcıyı canlandıran Jung Ryeo Won, ödül alınca mükemmel bir konuşma yaptı. Tecavüze uğrayan kadınların korkuyla gizlenmemesi gerektiğini, bu dizinin ufacık da olsa mağdur kadınlara ümit vermesini dilediğini falan söyledi gözleri yaşlı bir şekilde. Ben bile alkışladım izlerken.

  • KBS'in Daesang'ını geçen yılın kazananı Song Joong Ki verdi. 2017'nin, KBS'in ve Descendants of the Sun dizisinin kendisi için öneminden, hayatının partnerini bulmasına yardımcı olduğu için KBS'e minnet duyduğundan falan bahsetti. Tabi alkış büyük^^ Ama hepsinden çok benim dikkatimi çeken berbat takım elbisesi oldu nedense hahahah^^
  • Son olarak KBS tüm törenler arasında en çok gözyaşıyla geçen oldu. Ödül alan herkes duygusal konuşmalar yaptı, kimse ödül aldığına inanamadı, mutluluğundan ağladı falan. Çok samimi geldi bana, bir de bu kadar büyük mutluluk yaşamaları hoşuma gitti. MBC'de kimse bir damla gözyaşı akıtmamıştı mesela. 
İlginizi Çekebilecek Bazı Ödüller:
  • Best Supporting Actor: Kim Sung Oh (Fight For My Way)
  • Best Supporting Actress: Jung Hye Sung (Manhole/Chief Kim)
  • Best New Actor: Ahn Jae Hong (Fight For My Way)
  • Netizen Award: Park Seo Joon, Kim Ji Won (Fight For My Way)
  • Best OST Award: BtoB's Ambiguous (Fight For My Way)
  • Best Couple Award: Yoon Hyun Min-Jung Ryeo Won (Witch's Court), Son Ho Jun-Jang Na Ra (Go Back Couple), Park Shi Hoo-Shin Hye Sun (My Golden Life), Park Seo Joon-Kim Ji Won (Fight For My Way), Ryu Soo Young-Lee Yoo Ri (Father is Strange), Nam Goong Min-Junho (Chief Kim)
  • Male Excellence Award for Medium Lenght Drama: Junho (Chief Kim)
  • Male Excellence Award for Daily Drama: Song Chang Eui ( The Secret of My Love)
  • Male Excellence Award for Mini Series: Park Seo Joon (Fight For My Way)
  • Female Excllence Award for Mini Series: Jang Na Ra (Go Back Couple), Kim Ji Won (Fight For My Way)
  • Male Excellence Award for Long Drama: Park Shi Hoo (My Golden Life)
  • Male Top Excellence Award: Nam Goong Min (Chief Kim)
  • Female Top Excellence Award: Lee Yoo Ri (Father is Strange), Jung Ryeo Won (Witch's Court)



Ödül kategorilerine bakarsanız KBS'in güzel yanı dizileri haftanın günlerine göre falan değil de uzunluklarına göre sınıflandırmış olması. Ama tabii ki 'Kore' mevzu bahis olunca benim içimi tüketen Excellence, Top Excellence gibi seviyeler var burda da. 

KBS ödül töreninden son olarak aklımda kalan şey;
Kanal 2018'e bomba gibi yeni dizilerle geliyor. Gerçekten beklemeye değer!!!

4 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş zevkle okudum ^_^

    YanıtlaSil
  2. Ben ödüllere inanmıyorum hangi ülke olursa olsun o yüzden sonuçlar çok objektif olmuyor bütün çiftlere ödül vermek gibi.doğru tespitlerde bulunmuşsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğer kanallar yapmadı böyle bir şey ama nedense kbs saçmaladı. bence de hiç samimi değil -_-

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^