''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Kasım 2017 Pazartesi

İzledim: Live Up To Your Name

Image result for live up to your name

Joseon'un en iyi geleneksel tıp ve akupunktur uzmanlarından birisi olan Heo Im'in tek istediği sarayın doktorlarından birisi olmaktır. Bunu tam elde edeceği bir gün başına gelen garip olaylarla kendisini 21. yy Seul'ünde bulur. Burda geleneksel tıbba tamamen karşı ve sadece modern tıbba inanan doktor Choi Yeon Kyung ile tanışır ve her ikisi için de yavaş yavaş her şey değişir.

Image result for live up to your name

Diziyi izlemek hiç aklımda yokken ve kabarık bir 'izlenecekler' listem varken, okuduğum sayısız olumlu yorum ve tvN dizisi olması sebebiyle diziye epey bir öncelik verdiğimi belirtmem lazım.

Related image

Kim Nam Gil'in soğuk hallerine alışkın olanlar için tamamen bir şok bu dizi! The Pirates filminde şapşal yüzünü görmüştüm ama burda 10 kat fazlası diyebilirim. Şaşırdım! Yakıştırdım mı emin değilim ama. Çünkü karakter bir ara psikolojik olarak kendini kapatıp soğuk ve mutsuz bir insan oluyor ve orda daha karizmatik kanımca. Ama iki farklı yüzünü de iyi canlandırmış diyebilirim.

Zavallı Heo Im ne öldü be!!! Kim Nam Gil dizilerinde genelde ölen bir karakteri canlandırdığından burdaki karakteri Heo Im'in defalarca ölüp geri dönmesi ironik olmuş bence^^ 

Bu arada eklemeliyim ki bu sakallı bıyıklı Joseon tipi modern sinek kaydı halinden çok daha iyiydi bence!

Image result for live up to your name kim a joong

Choi Yeon Kyung rolündeki Kim A Joong'a gelince, çok izleme fırsatı bulduğum bir kadın değil ama şimdi dikkat ettim ki iyi bir oyuncuymuş. Beni rahatsız eden tek yanı, var mı emin değilim ama, sanki yüzü çok estetikliymiş de mimiklerinin bazılarını kaybetmiş gibi bir hali var. Yani böyle gülerken de ağlarken de yüzü aynı gibi... Bilemedim yaaaaa

Karaktere gelince... İlk bölümlerde çooook sert son bölümlerde çooooook yumuşak bir kadındı. Başta hiç sevmedim ama sonralarda sevdim. Öyle bir haller.

Image result for live up to your name

Bu ikili dizinin yarısından sonra sevgili olup mükemmel bir çift oluşturdular. Özellikle birlikte 'date' yaptıkları sahneler çok tatlıydı. Çok severek izledim. 

Image result for live up to your name

Ay bu arada benim diziyi izlerken şöyle enteresan bir durumum oldu, anlatmadan geçemeyeceğim. Diziye başladım, 1 bölüm izleyip yattım. Ertesi gün bırakın hangi dizi olduğunu, yeni bir diziye başladığımı bile hatırlamıyordum, o kadar etkilenmemişim! Sonra o akşam "yeni bir diziye başlasam ben yaaaa" diye düşünürken "aaaaaa ben dün başladım yaaaa" diye hatırlayıp 4 bölüm daha izledim. Sonra yine o kadar beğenmemişim ki 5. bölümden sonra 2 haftaya yakın ara verdim diziye!!!! Hayatımda yapmadığım bir şey bu arkadaşlar! İnanın ittire kaktıra devam ettim ama garip bir şekilde 7-8'den sonra sarmaya başladı ve diziyi severek bitirdim. Çok enteresandı.

Related image

Heo Im'in nabız dinleyerek insan vücudunu okuması çok etkiledi beni. Geleneksel tıbba inanan birisi olarak çok hoşuma gitti. Ama yine geleneksel tıbba inanan birisi olmama rağmen akupunkturun modern tıbba kafa tutacak kadar etkili olduğu izlenimi vermeleri garibime gitti. Tamam, pek çok sağlık durumuna tedavi veya ağrıları azaltıp hayat kalitesini yükseltmek gibi etkileri var bence de. Ama diziye bakarsak astıma, felce ve hatta kalp krizi, uyuşturucu bağımlılığı gibi bilimum hastalığa bile çare oluyordu ki 'ABARTI' demekten başka çarem yok bu durumda!

Image result for live up to your name

Yine Heo Im'in modern dünyaya alışma evresi güzeldi ama şapşik hareketlerinden sonraki kahkaha efekti aşırı sinirimi bozdu. 

Image result for live up to your name

Her iki karakterin de kendilerini bulmalarını ve değişimlerini görmek hoşuma gitti. 
Bi de yan roller biraz havada kalmış olsa da hoşuma gitti.
Ayrıca inanmazsınız ama dizinin güzel de bir sonu vardı.

Dizinin time travel konusu zaten favorimdir. İzlemeye bayılırım. Tarzını sorarsanız Rooftop Prince ve Faith (ay bayılırım) arası bir yerde diyesim var. Ama sanki biraz hikaye eksikliği vardı burda. Konu ilerlemiyo mu desem ne desem bilemedim. 

Tam da işte bu yüzden sağda solda gördüğümüz abartı övgüleri hak edecek bir dizi miydi??? İşte ordan emin değilim. Zaten yukarda anlattığım 5. bölüm sendromu beni aşırı etkiledi. Biraz önyargı bombalanması yaşadım. Ama ona rağmen severek bitirdim, kötü diyemem. Sona doğru bağlandım diziye. 
Tavsiye eder miyim? Boş vaktinizde neden olmasın???

Image result for live up to your name kim nam gil
Bu son gün etkinlikleri ve fotoğrafları çok güzeldi bu arada. En sevdiğim bölümlerden birisiydi.






11 yorum:

  1. ben beğendim ya bilmem neden ama yinede yarım kalmışlar arasınd birgün tamamlıyayım bari ne kadar çelişkili bir yorum dimi :D bu arada evet benimde fikirmce kız doğal gözükmüyordu hemde hiç hoş güzel kız ama bu kadar doğal olmamayışı bir eksiydi benim için yinede izlenilebilir senin gibi düşünmelerdeyim. emeklerin iicn teşekkürler eminim diziyi izlemeynler için yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa yarım kaldıysa burda bi sorun var bence hihihi^^ bilinçaltın çok da beğenmemiş bak güven bana^^

      Sil
    2. güldürdün yaa :D bilmem belkide gerçekten öyledir :D

      Sil
  2. Şu an Moon Lovers izliyorum ardından da bu diziye başlamak istiyordum. Fantastik ve doktor dizisi olmasından ötürü indirmiştim ama indirirken pek bir şey beklemiyordum. Bir Rooftop olur mu benim için bilemiyorum izleyip göreceğim. :D Kim Nam Gil pek sevmesem de merak insana her şeyi yaptırıyor. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de time travel konusuna tav olmuştum. merak yüzünden izledim aynı şekilde^^ seve çok bence de bir şans vermelisin^^

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. sevindim beğenmenize. vallahi çok fecahat bir diziydi diyemem elbette ama mükemmel de değildi yani. tam ortadaydı benim için^^

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. ben izleyeli uzun zaman oluyor ama ağlamamıştım sanırım ^^

      Sil
  5. Bu diziye sabah 12 de bi başladım, sardı da sardı, sardı da sardı gece 4 e kadar izledim. Evet 16 saat boyunca. My best dizilerimin arasına girdi ve sanılanın aksine my best listem şu şekilde
    -Kurtlar vadisi
    -prison break
    -peaky blinders
    -breaking bad
    -attack on titan (ki kendisi anime)
    -death note (bu da anime)
    -ezel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha birden sarıp bitirdiğin için çok şanslısınız bence. dediğim gibi ben sarmadığından haftalarca ara vermiştim ama sonra gerçekten aktı, severek izledim. asla best diyemem orası ayrı. benim için orta segment bir dizi. ama tabii ki zevkler kişiden kişiye değişir mesela sizin listenizdeki dizilerden izlemiş olduklarımdan hiçbirisi favori listeme giremeyeceği gibi bazıları izleyemeyeceğim kadar tarzımın dışında. ama bu zevk farklılıkları da işte vöyle rengarenk bir dizi dünyası yaratıyor değil mi? :))

      Sil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^