Aslında kendim çok yemek yapan bir tip değilim. Arada sırada bana ilginç ve lezzetli gelen tarifleri denemeyi seviyorum. Uzakdoğu mutfağı da benim için tam bir seçmece. Yani sevmediğim lezzetler çok olduğundan sevdiklerini aradan cımbızla seçiyorum. Sevince de tam seviyorum =))
Pek çok blogger ın ağız sulandırıcı yorumlar yaptığı chamchijeon tarifini ben de denedim sonunda. Tarifimiz şöyle:
MALZEMELER
1 kutu konserve ton balığı
1 küçük soğan yada yarım soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
1 çorba kaşığı un (ben az geldiğini düşünerek 2 kaşık kullandım, daha iyi oldu)
1 tatlı kaşığı susam yağı
tuz, karabiber, istenilen baharatlar
YAPILIŞI
Öncelikle soğanı çoook ince doğrayıp sarımsağı da rendeleyin.
Sonra ton balığının yağını süzüp bir kase içerisinde ezin.
Ton balığına yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp güzelce harmanlayın.
Malesef böyle bir bulamaç oluşuyor =))
Sonra çorba kaşığıyla kaşık kaşık tavaya koyup kızartın.
Tavada çook az yağ olmasını tavsiye ederim.
Ayrıca kızartma sırasında kaşığınızla mücver gibi karışımı tavada ezin.
Veeeee mükemmel sonuç aynı internetteki resimlere benzedi =)))
Yalnız bu tabaktakiler tarifin ikiyle çarpılmış hali.
Ben çok beğendim. Ama yemek olarak değil daha çok aperatif olarak tercih edebilirim. Klasik Türk damak tadına içindeki balık aroması sebebiyle pek uyduğunu söyleyemem. Yani akrabalara, misafirlere, evinize ilk defa gelenlere falan pek yapmayın derim =))
Mükemmel haftasonları kukilerrrr!!
Görüşürüz!
bizim unnie pek bi hamaratmış tü tü maşallah. çok leziz gözüküyor
YanıtlaSilhiç çaktırmam hihiiih^^
Sil